03 sep 2015 12:30

03 sep 2015 12:31

Hur fick ni Gudrun Schyman till Gullspång?

Sarah Johansson (Fi) laddar inför lördagen. En av partiordförandena i Feministiskt initiativ, Gudrun Schyman, gästar då Amnehärads församlingshem.

– Hon tar sig verkligen tid att åka runt till kommuner där Fi är etablerade. Inför valet gick det dock inte att få ihop det tidsmässigt. Men nu kommer hon! Och hur hon lägger upp det vet vi inte riktigt, vi har sagt till Gudrun att hon har två timmar på scenen som hon för göra vad du vill utav.

Det känns inte som ett år för sent?

– Inte alls, det här är ett ständigt aktuellt ämne. Vi vill visa hur vi når det jämställda samhället och varför Feministiskt initiativ behövs. Vi sätter upp en tidlinje där vi visar när kvinnans fick rösträtt, hur löneutvecklingen sett ut, hur kvinna fått rätt till olika yrken och så vidare. Samhällsutvecklingen med kvinnan i fokus. Dessutom kommer Gudrun Schyman ha med sig sin bok ”100 brev som inte förändrade världen”.

Programmet i övrigt?

– Eva-Mi Tapper och Jenny Ros ska bjuda på underhållning från ett feministiskt perspektiv innehållande skådespeleri, dragspel och flöjt. Därefter serveras en vegetarisk fikabuffé som vi hoppas ska falla alla i smaken och som i största möjliga mån är ekologisk.

Hur är intresset?

– Vi har stått på torget och bjudit in och vi har bjudit in Fi:s medlemsgrupper i grannkommunen. Gensvaret har varit positivt, sedan vet man inte om det kommer 20 eller 120 personer.

– Hon tar sig verkligen tid att åka runt till kommuner där Fi är etablerade. Inför valet gick det dock inte att få ihop det tidsmässigt. Men nu kommer hon! Och hur hon lägger upp det vet vi inte riktigt, vi har sagt till Gudrun att hon har två timmar på scenen som hon för göra vad du vill utav.

Det känns inte som ett år för sent?

– Inte alls, det här är ett ständigt aktuellt ämne. Vi vill visa hur vi når det jämställda samhället och varför Feministiskt initiativ behövs. Vi sätter upp en tidlinje där vi visar när kvinnans fick rösträtt, hur löneutvecklingen sett ut, hur kvinna fått rätt till olika yrken och så vidare. Samhällsutvecklingen med kvinnan i fokus. Dessutom kommer Gudrun Schyman ha med sig sin bok ”100 brev som inte förändrade världen”.

Programmet i övrigt?

– Eva-Mi Tapper och Jenny Ros ska bjuda på underhållning från ett feministiskt perspektiv innehållande skådespeleri, dragspel och flöjt. Därefter serveras en vegetarisk fikabuffé som vi hoppas ska falla alla i smaken och som i största möjliga mån är ekologisk.

Hur är intresset?

– Vi har stått på torget och bjudit in och vi har bjudit in Fi:s medlemsgrupper i grannkommunen. Gensvaret har varit positivt, sedan vet man inte om det kommer 20 eller 120 personer.