26 aug 2015 16:12

27 aug 2015 11:28

Vill ha snabbladdare i Hova

Antalet elbilar ökar stadigt. Det finns dock få snabbladdare mellan Vättern och Vänern.

– Dessa är bra om man vill få folk att stanna till, säger Daniel Buvarp, Trollhättan.

De finns en laddare i Laxå och fyra i Mariestad. Ingen av dessa är dock så kallad snabbladdare enligt Daniel Buvarp, Trollhättan som skrivit ett brev till Gullspångs kommun. ”Innan jag skaffade elbil hade jag aldrig varit i Laholm, och hade inga planer att åka dit. Men det finns en snabbladdare i Laholms centrum och därför stannar alla elbilister där som är på väg längs E6. Jag har stannat flera gånger i Laholm och har upptäckt en fantastiskt mysig stad.”

Perfekt i Hova

– Jag kan köra ungefär 15 mil på en ladding, men då får man ta det väldigt försiktigt, typ köra i 70-80 och avstängd AC. Normal räckvidd, i motorvägsfart och med AC är cirka 12 mil, säger Daniel Buvarp till MT.

– På kartan framkommer att det inte finns någon snabbladdare mellan Örebro och Skövde eller Jung. En snabbladdare i Hova skulle vara perfekt, även Mariestad och Laxå skulle också fungera bra, säger Daniel Buvarp till MT och passar på att ge ett tips till kommunen.

– Om man ansöker före den 15 september hos Naturvårdsverket så får man dessutom halva stolpen betald av staten.

Välkomnar idén

Vad säger då kommunalrådet Carina Gullberg (S), har Daniel Buvarp en poäng i sitt brev?

– Skulle det få folk att stanna till är det en god idé, men det här är en fråga som vi inte har diskuterat. Kommunen har ju energi- och klimatrådgivare, vi får se om de lyfter frågan, säger hon.

De finns en laddare i Laxå och fyra i Mariestad. Ingen av dessa är dock så kallad snabbladdare enligt Daniel Buvarp, Trollhättan som skrivit ett brev till Gullspångs kommun. ”Innan jag skaffade elbil hade jag aldrig varit i Laholm, och hade inga planer att åka dit. Men det finns en snabbladdare i Laholms centrum och därför stannar alla elbilister där som är på väg längs E6. Jag har stannat flera gånger i Laholm och har upptäckt en fantastiskt mysig stad.”

Perfekt i Hova

– Jag kan köra ungefär 15 mil på en ladding, men då får man ta det väldigt försiktigt, typ köra i 70-80 och avstängd AC. Normal räckvidd, i motorvägsfart och med AC är cirka 12 mil, säger Daniel Buvarp till MT.

– På kartan framkommer att det inte finns någon snabbladdare mellan Örebro och Skövde eller Jung. En snabbladdare i Hova skulle vara perfekt, även Mariestad och Laxå skulle också fungera bra, säger Daniel Buvarp till MT och passar på att ge ett tips till kommunen.

– Om man ansöker före den 15 september hos Naturvårdsverket så får man dessutom halva stolpen betald av staten.

Välkomnar idén

Vad säger då kommunalrådet Carina Gullberg (S), har Daniel Buvarp en poäng i sitt brev?

– Skulle det få folk att stanna till är det en god idé, men det här är en fråga som vi inte har diskuterat. Kommunen har ju energi- och klimatrådgivare, vi får se om de lyfter frågan, säger hon.