24 aug 2015 14:12

24 aug 2015 14:13

"En katastrof för företagarna"

GULLSPÅNG: 1 september sker ytterligare en förändring inom posten

Företagare i Otterbäcken rasar efter en aviserad förändring från Postnord.

– Vi får posten i dag mellan klockan 11:00-12:00, efter den 1 september ska den komma mellan 15:00-15:30. Det är en våldsam försämring. En katastrof för företagarna, säger Peter Ramberg, vd och delägare på Jonsac i Otterbäcken.

– Får vi in ett prov som vi ska modifiera och skicka tillbaka tappar vi minst ett dygn. Och tempo är det viktigast vi har, det duger inte att komma tvåa.

– Vi missar dessutom ett dygns fakturering.

Basal funktion

– Vi hade ett sammanträde i förra veckan, då kommer Elin Asp (informationsansvarig) och berättar att hon just fått ett meddelande från Stockholm. Kommunen kommer inte att få posten runt klockan 9:00 fortsättningsvis utan 11:00-11:30, säger Carina Gullberg som menar att skeende är typiskt.

– Det här är bara ett i raden, statsmakterna försämrar servicen, en basal samhällsfunktion som är oerhört viktig.

Senare tömning

Även för privatpersoner blir det en försämrad service.

– Hur blir det när utdelningen har senarelagts samtidigt som tömning tidigarelagts? Med tanke på att vi i Otterbäcken kan få posten cirka halv fem på eftermiddagen så lär det bli omöjligt att svara på vändande post. Det kallar jag en försämring.

Camilla McQuire, näringslivsansvarig på kommunen, menar att företagarna är mäkta irriterade.

– De jag varit i kontakt med är väldigt besvikna.

Om cirka en vecka kommer kommunen att ha ett möte med berörda på Postnord.

– Vi får posten i dag mellan klockan 11:00-12:00, efter den 1 september ska den komma mellan 15:00-15:30. Det är en våldsam försämring. En katastrof för företagarna, säger Peter Ramberg, vd och delägare på Jonsac i Otterbäcken.

– Får vi in ett prov som vi ska modifiera och skicka tillbaka tappar vi minst ett dygn. Och tempo är det viktigast vi har, det duger inte att komma tvåa.

– Vi missar dessutom ett dygns fakturering.

Basal funktion

– Vi hade ett sammanträde i förra veckan, då kommer Elin Asp (informationsansvarig) och berättar att hon just fått ett meddelande från Stockholm. Kommunen kommer inte att få posten runt klockan 9:00 fortsättningsvis utan 11:00-11:30, säger Carina Gullberg som menar att skeende är typiskt.

– Det här är bara ett i raden, statsmakterna försämrar servicen, en basal samhällsfunktion som är oerhört viktig.

Senare tömning

Även för privatpersoner blir det en försämrad service.

– Hur blir det när utdelningen har senarelagts samtidigt som tömning tidigarelagts? Med tanke på att vi i Otterbäcken kan få posten cirka halv fem på eftermiddagen så lär det bli omöjligt att svara på vändande post. Det kallar jag en försämring.

Camilla McQuire, näringslivsansvarig på kommunen, menar att företagarna är mäkta irriterade.

– De jag varit i kontakt med är väldigt besvikna.

Om cirka en vecka kommer kommunen att ha ett möte med berörda på Postnord.