20 aug 2015 13:38

20 aug 2015 16:36

"Inte för avsikt att elda stationshuset"

UPPDATERAD: – Han medger att han varit på platsen men inte mer, säger pojkens advokat Therese Tsarouchas.

Efter ett tips togs i tisdags en pojke och en flicka in till förhör rörande branden i det öde stationshuset i Hova.

– Utan att gå in i detalj på vad som har sagts, förundersökningen pågår fortfarande, kan jag säga att pojken vidhåller att han och hans kamrater varit på platsen i samband med branden. De har dock inte haft för avsikt att medvetet elda, eller skada huset, säger Therese Tsarouchas, pojkens försvarare.

Hur många ungdomar rörde det sig om?

– Totalt tre personer.

Och de är lika gamla?

– I stort sett, pojken är 15 år, flickan är kanske något år äldre.

Vad händer nu?

– Det har hållits ett förhör, under ett par förmiddagstimmar. Förundersökningen pågår och vi får se om han kommer att kallas till mer förhör, säger Therese Tsarouchas.

”Vi kan trappa ner”

Och från kommunens sida trappas nu bevakningen ner. Det var för en vecka sedan, då räddningstjänsten fick rycka ut fyra gånger på lika många dagar, som kommunen satte in ett vaktbolag som patrullerade samhället. Dessutom uppmanades kommunens nattpersonal att vara extra vaksamma.

– Det handlar om att ha så många ögon som möjligt. Men den extra bevakningen gällde i första hand under denna vecka, nu trappar vi ner, säger kommunchef Elisabeth Olsson.

Låsa källarförråd

Kommunen delade även ut lappar på Marknadsgatan, där två bränder brutit ut, där de uppmanade boende att hålla källarförråd låsta och att vara vaksamma om de kände brandrök.

– Vi uppskattade också polisens höga närvaro de närmsta dagarna efter bränderna, vi arbetar tillsammans för att göra kommunen så trygg och säker som möjligt för invånarna, säger Johan Walfridson, säkerhetssamordnare.

– Patrullbevakningen har skett så att bilburen väktare rört sig fritt i samhället, främst i tätorten. Detta tillsammans med att nattpersonalen varit vaksam har gjort att bevakningen ökat, alla ögon som hjälps åt är viktiga, säger Johan Walfridson.

Efter ett tips togs i tisdags en pojke och en flicka in till förhör rörande branden i det öde stationshuset i Hova.

– Utan att gå in i detalj på vad som har sagts, förundersökningen pågår fortfarande, kan jag säga att pojken vidhåller att han och hans kamrater varit på platsen i samband med branden. De har dock inte haft för avsikt att medvetet elda, eller skada huset, säger Therese Tsarouchas, pojkens försvarare.

Hur många ungdomar rörde det sig om?

– Totalt tre personer.

Och de är lika gamla?

– I stort sett, pojken är 15 år, flickan är kanske något år äldre.

Vad händer nu?

– Det har hållits ett förhör, under ett par förmiddagstimmar. Förundersökningen pågår och vi får se om han kommer att kallas till mer förhör, säger Therese Tsarouchas.

”Vi kan trappa ner”

Och från kommunens sida trappas nu bevakningen ner. Det var för en vecka sedan, då räddningstjänsten fick rycka ut fyra gånger på lika många dagar, som kommunen satte in ett vaktbolag som patrullerade samhället. Dessutom uppmanades kommunens nattpersonal att vara extra vaksamma.

– Det handlar om att ha så många ögon som möjligt. Men den extra bevakningen gällde i första hand under denna vecka, nu trappar vi ner, säger kommunchef Elisabeth Olsson.

Låsa källarförråd

Kommunen delade även ut lappar på Marknadsgatan, där två bränder brutit ut, där de uppmanade boende att hålla källarförråd låsta och att vara vaksamma om de kände brandrök.

– Vi uppskattade också polisens höga närvaro de närmsta dagarna efter bränderna, vi arbetar tillsammans för att göra kommunen så trygg och säker som möjligt för invånarna, säger Johan Walfridson, säkerhetssamordnare.

– Patrullbevakningen har skett så att bilburen väktare rört sig fritt i samhället, främst i tätorten. Detta tillsammans med att nattpersonalen varit vaksam har gjort att bevakningen ökat, alla ögon som hjälps åt är viktiga, säger Johan Walfridson.