17 aug 2015 12:32

17 aug 2015 12:36

Polisen vill ha in tips om bränderna

"Det är viktigt att folk berättar vad de vet"

– Vi skulle ha varit i Hjo i dag egentligen men blev omdirigerade hit till Hova, säger poliserna Lisbeth Kjellner och Maria Edgar.

De parkerade husbilen på Hova torg redan strax efter klockan nio. Här brukar de stå varje tisdag, dock inte måndagar. Men det är ett exceptionellt läge, räddningstjänsten har fått rycka ut fyra gånger på tre dygn varför polisresurser nu dirigeras om.

– Vi kommer att stå här måndag och tisdag, det är vad vi vet nu. Schema kan ändras beroende på vad som händer.

Tips

Det som står högst på önskelistan är tips.

– Det är viktigt att folk berättar vad de vet, det kan vara småsaker, det ena tipset ger det andra. Det såg vi inte minst när det gällde det tragiska fallet med Lisa Holm. Därför är det viktigt att man berättar.

”Allvar”

Under förmiddagen förstärktes teamet med ytterligare en polisbil. Lisbeth Kjellner menade att närvaron också handlade om en trygghet för de boende i samhället. Skulle det hända något så skulle polisen snabbt vara på plats.

– Förutom att tala med folk vill vi gärna visa att vi bryr oss, att vi tar det här på allvar, därför är det självklart att vi är här, säger Lisbeth Kjellner.

De parkerade husbilen på Hova torg redan strax efter klockan nio. Här brukar de stå varje tisdag, dock inte måndagar. Men det är ett exceptionellt läge, räddningstjänsten har fått rycka ut fyra gånger på tre dygn varför polisresurser nu dirigeras om.

– Vi kommer att stå här måndag och tisdag, det är vad vi vet nu. Schema kan ändras beroende på vad som händer.

Tips

Det som står högst på önskelistan är tips.

– Det är viktigt att folk berättar vad de vet, det kan vara småsaker, det ena tipset ger det andra. Det såg vi inte minst när det gällde det tragiska fallet med Lisa Holm. Därför är det viktigt att man berättar.

”Allvar”

Under förmiddagen förstärktes teamet med ytterligare en polisbil. Lisbeth Kjellner menade att närvaron också handlade om en trygghet för de boende i samhället. Skulle det hända något så skulle polisen snabbt vara på plats.

– Förutom att tala med folk vill vi gärna visa att vi bryr oss, att vi tar det här på allvar, därför är det självklart att vi är här, säger Lisbeth Kjellner.