30 jul 2015 14:02

30 jul 2015 14:03

Gullspångsbo anhållen för våldtäkt

Nya förhör under torsdagen

Under onsdagen anhölls en Gullspångsbo i 40-årsåldern misstänkt för att ha våldtagit en tonåring.

Utredningen ska ha startat med en misstanke om ett fall av sexuellt övergrepp. Efter förhör med målsägande – en flicka i tonåren – har misstankarna uppgraderades till våldtäkt. Mannen och flickan ska inte ha haft någon relation med varandra, men de ska ha träffats i Gullspång där också våldtäkten misstänks ha skett.

Hur de fått kontakt med varandra är oklart. Nya förhör med den misstänkte ska hållas under torsdagen.

– Mannen förnekar, det är det enda jag kan säga i dagsläget, säger åklagaren Mats-Olov Johansson.

Utredningen ska ha startat med en misstanke om ett fall av sexuellt övergrepp. Efter förhör med målsägande – en flicka i tonåren – har misstankarna uppgraderades till våldtäkt. Mannen och flickan ska inte ha haft någon relation med varandra, men de ska ha träffats i Gullspång där också våldtäkten misstänks ha skett.

Hur de fått kontakt med varandra är oklart. Nya förhör med den misstänkte ska hållas under torsdagen.

– Mannen förnekar, det är det enda jag kan säga i dagsläget, säger åklagaren Mats-Olov Johansson.