07 jul 2015 08:54

07 jul 2015 08:54

Det doftar gott om medeltiden

Är det medeltidsmarknad så ligger grillröken tät över nejden. Men allt är inte helstekt svinkött.

Angelo Rosenberg från Tyskland gräddar pannkakor med otidsenlig chokladsås.

– Om pannkakor är medeltidsmat? Nja, på den tiden gräddade de tunna brödskivor och strök på olika saker, men vetemjöl och ägg och choklad är nog modernare mat, ler Angelo Rosenberg, en av Riddarveckans många tillresande knallar som serverar mat.

– Min familj består av tretton personer som åker runt till festivaler med tre olika matstånd, berättar Angelo, som är av romsk härkomst och bor i Tyskland.

– Detta är första gången vi är i Hova och Sverige och det ser lovande ut. Fast det var dyrt att åka hit.

Matknallarna blir allt fler under Riddarveckan och en växande skara kommer från andra länder än Sverige.

– Vi har knallar från elva länder i år och det är ju väldigt positivt, säger Sven Eriksson i Riddarveckans ledningsgrupp. Det stärker spelens internationella prägel.

– Om pannkakor är medeltidsmat? Nja, på den tiden gräddade de tunna brödskivor och strök på olika saker, men vetemjöl och ägg och choklad är nog modernare mat, ler Angelo Rosenberg, en av Riddarveckans många tillresande knallar som serverar mat.

– Min familj består av tretton personer som åker runt till festivaler med tre olika matstånd, berättar Angelo, som är av romsk härkomst och bor i Tyskland.

– Detta är första gången vi är i Hova och Sverige och det ser lovande ut. Fast det var dyrt att åka hit.

Matknallarna blir allt fler under Riddarveckan och en växande skara kommer från andra länder än Sverige.

– Vi har knallar från elva länder i år och det är ju väldigt positivt, säger Sven Eriksson i Riddarveckans ledningsgrupp. Det stärker spelens internationella prägel.