03 jul 2015 06:00

03 jul 2015 06:00

Kuddfrossa i församlingshemmet

Under devisen, alla behöver en kudde att vila huvudet på, men de kuddarna är inte så mycket att vila ögonen på visar kyrkans syförening kuddar från bygdens folk i Hovas församlingshem under Riddarveckan.

– Hova Bjärke kyrkliga syförening har tillsammans med vänner och bekanta samlat ihop kuddar till årets utställning, berättar Iris Levahn som anordnat utställningen.

I utställningen finns kuddar från flera tidsepoker. Den äldsta kudden är från 1800-talet och har pärlbroderad framsida, den yngsta har i stället för broderier, ett modernt fototryck. Kuddar med olika mönster och broderade med allehanda tekniker finns från Handarbetets vänner och Clara Weaver. Den amerikanske konstnären Kaffe Fasset finns också med sina färgstärka mönster. I samband med utställningen säljer syföreningen kaffe och hembakt bröd. Överskottet från försäljningen går tillbaks till kyrkans verksamhet. Utställningen öppnar på lördag klockan 1200.

– Hova Bjärke kyrkliga syförening har tillsammans med vänner och bekanta samlat ihop kuddar till årets utställning, berättar Iris Levahn som anordnat utställningen.

I utställningen finns kuddar från flera tidsepoker. Den äldsta kudden är från 1800-talet och har pärlbroderad framsida, den yngsta har i stället för broderier, ett modernt fototryck. Kuddar med olika mönster och broderade med allehanda tekniker finns från Handarbetets vänner och Clara Weaver. Den amerikanske konstnären Kaffe Fasset finns också med sina färgstärka mönster. I samband med utställningen säljer syföreningen kaffe och hembakt bröd. Överskottet från försäljningen går tillbaks till kyrkans verksamhet. Utställningen öppnar på lördag klockan 1200.