04 jun 2015 13:14

04 jun 2015 13:14

Mat och dans från Kongo

HOVA: Sång, dans och musik och god mat

Det blev ett härligt kulturprogram när nyinflyttade familjer från Kongo, engagerade i kyrkan, bjöd på ett program.

Pingstkyrkan i Hova samlade mycket folk när det var tema: ”Afrika möter Hova”. Ungdomarna uppträdde med sång och dans till härliga rytmer, det var svårt att sitta still i bänkarna. Man ville gärna gunga med.

– Ja, det var svårt att sitta still, berättar Anette Brandberg leende.

Efter uppträdandet serverades flera olika rätter som hade tillagats av de afrikanska familjerna på plats i kyrkan. Dessa dofter spred sig i kyrkan och mötte besökarna. Det serverades också olika rätter från Albanien och Syrien.

Kvällen var ett samarrangemang mellan Pingst-, Missionsförsamlingen och Gullspångs kommun.

Pingstkyrkan i Hova samlade mycket folk när det var tema: ”Afrika möter Hova”. Ungdomarna uppträdde med sång och dans till härliga rytmer, det var svårt att sitta still i bänkarna. Man ville gärna gunga med.

– Ja, det var svårt att sitta still, berättar Anette Brandberg leende.

Efter uppträdandet serverades flera olika rätter som hade tillagats av de afrikanska familjerna på plats i kyrkan. Dessa dofter spred sig i kyrkan och mötte besökarna. Det serverades också olika rätter från Albanien och Syrien.

Kvällen var ett samarrangemang mellan Pingst-, Missionsförsamlingen och Gullspångs kommun.