11 maj 2015 12:37

11 maj 2015 12:37

Johan på plats i Nepal

GULLSPÅNG/KATHMANDU: Lööf Foundation hjälper de utsatta

Johan Magnusson, Lööf Foundations representant, är nu på plats i Nepal för att påbörja hjälpinsatsen.

MT har tidigare berättat om det barnhem som Lööf Foundation bygger i byn Ratankot i Nepal. Såväl byn som barnhemmet skadades illa vid jordbävningen och stiftelsen drog igång en insamling för att hjälpa de utsatta.

Hur har det gått?

– Vi har lyckats att hittills samla in 89 433 kronor, vi är så glada, säger Sophie Lööf.

Och nu är Johan på plats?

– Ja, genom dessa pengar är möjligt för oss att bidra på plats i Nepal. Medlen kommer att användas för att återuppbygga barnhemmet men också till tält, filtar, liggunderlag till de i byn Ratankot. För de vars hus är förstörda.

– Monsunen är dessutom på väg så det är lite bråttom

Av Johan Magnussons resedagbok framgår att han under måndagen, 11 maj, landade i Kathmandu, och att han och kontaktpersonen Karma provianterar för att snart ta sig till byn Ratankot

Resedagboken

”Söndag, 18:00 Karma möter upp och kör mig genom Kathmandus gator som fungerar ungefär som vanligt (men dock inte som i Sverige), ser många svårt skadade hus och många hus med sprickor och småskador i. Jag ser ett stort tältläger, där skulle inte jag vilja tillbringa monsunen som är i antågande, stackars människor. Det är mindre trafik och människor, Karma berättar att alla är rädda och många har sökt sig hem till sina byar då det inte finns några jobb i Kathmandu nu, inga turister och mycket förstört.

”Drabbas dubbelt”

19:00 nu är jag på klostrets vandrarhem, inte en människa, inga turister, helt ensam med munkarna. Känns sorgligt att människorna här som redan har det så svårt drabbas dubbelt. Vi kommer inte att åka till byn imorgon utan först på tisdag. Imorgon ska vi köpa grejor till byborna bla liggerunderlag. Vi kommer att se till att bilen är helt fylld med hjälpande material till byborna!

MT har tidigare berättat om det barnhem som Lööf Foundation bygger i byn Ratankot i Nepal. Såväl byn som barnhemmet skadades illa vid jordbävningen och stiftelsen drog igång en insamling för att hjälpa de utsatta.

Hur har det gått?

– Vi har lyckats att hittills samla in 89 433 kronor, vi är så glada, säger Sophie Lööf.

Och nu är Johan på plats?

– Ja, genom dessa pengar är möjligt för oss att bidra på plats i Nepal. Medlen kommer att användas för att återuppbygga barnhemmet men också till tält, filtar, liggunderlag till de i byn Ratankot. För de vars hus är förstörda.

– Monsunen är dessutom på väg så det är lite bråttom

Av Johan Magnussons resedagbok framgår att han under måndagen, 11 maj, landade i Kathmandu, och att han och kontaktpersonen Karma provianterar för att snart ta sig till byn Ratankot

Resedagboken

”Söndag, 18:00 Karma möter upp och kör mig genom Kathmandus gator som fungerar ungefär som vanligt (men dock inte som i Sverige), ser många svårt skadade hus och många hus med sprickor och småskador i. Jag ser ett stort tältläger, där skulle inte jag vilja tillbringa monsunen som är i antågande, stackars människor. Det är mindre trafik och människor, Karma berättar att alla är rädda och många har sökt sig hem till sina byar då det inte finns några jobb i Kathmandu nu, inga turister och mycket förstört.

”Drabbas dubbelt”

19:00 nu är jag på klostrets vandrarhem, inte en människa, inga turister, helt ensam med munkarna. Känns sorgligt att människorna här som redan har det så svårt drabbas dubbelt. Vi kommer inte att åka till byn imorgon utan först på tisdag. Imorgon ska vi köpa grejor till byborna bla liggerunderlag. Vi kommer att se till att bilen är helt fylld med hjälpande material till byborna!