09 maj 2015 19:25

09 maj 2015 19:25

Ny led för cyklister

OTTERBERGET: Uppmuntrar till en cykeltur

– Visst finns det mycket att visa upp här i området, säger Kees Donkersteeg som varit en av initiativtagarna till att kommunen nu berikats med ytterligare en cykelled.

– Vi har samarbetat; vi från campingen har jobbat med det praktiska runt lederna, och då kanske mest Gÿs; Hova hembygdsförening har berättat om sevärdheterna, som domarringarna i Lilla Hederna och Arne Albertsson har berättat om kuriosa, som vattendelare på Undenäsvägen, sa Kees Donkersteeg leende vid den officiella invigningen i lördags.

Kartmaterialet finns tillgängligt på fyra språk.

– Det här har efterfrågats av gästerna, de vill ha något att göra. Och kan det här göra att de trivs ännu bättre och kanske stannar ytterligare en natt så har vi lyckas, sa Kees Donkersteeg som tillsammans med familjen går in på sin tredje säsong vid Otterberget.

I år är de dessutom med under Sköna maj. Hela veckan jobbar holländaren Bart Hinte med abstrakt stenkonst.

– Jag har bott i Sverige i två år, har bland annat haft konditori i Laxå, sa Bert Hinte.

– Vi har samarbetat; vi från campingen har jobbat med det praktiska runt lederna, och då kanske mest Gÿs; Hova hembygdsförening har berättat om sevärdheterna, som domarringarna i Lilla Hederna och Arne Albertsson har berättat om kuriosa, som vattendelare på Undenäsvägen, sa Kees Donkersteeg leende vid den officiella invigningen i lördags.

Kartmaterialet finns tillgängligt på fyra språk.

– Det här har efterfrågats av gästerna, de vill ha något att göra. Och kan det här göra att de trivs ännu bättre och kanske stannar ytterligare en natt så har vi lyckas, sa Kees Donkersteeg som tillsammans med familjen går in på sin tredje säsong vid Otterberget.

I år är de dessutom med under Sköna maj. Hela veckan jobbar holländaren Bart Hinte med abstrakt stenkonst.

– Jag har bott i Sverige i två år, har bland annat haft konditori i Laxå, sa Bert Hinte.