30 apr 2015 20:48

01 maj 2015 15:47

Barnhemmet ska byggas upp igen

– Det känns oerhört ledsamt att se en bild från byn, huset stod ju klart, det var ju ”bara” jobb kvar på insidan, säger Sophie Lööf som nu fått en bild från byn Ratankot och barnhemmet, som visar skadorna efter jordbävningen.

En tröst i bedrövelsen är, berättar Sophie Lööf, att stiftelsen som byggt barnhemmet, Lööf Foundation, har fått in 32 550 kronor, mestadels via sociala medier, på mindre än tre dygn,

– Pengarna kommer att användas till resa, nödvändiga omkostnader samt säkerhetsåtgärder, mat och mediciner till människorna i byn Ratankot, material och arbetskraft för att kunna bygga upp barnhemmet Home of Hope igen men mer stöd kommer att behövas.

Ni åker?

– Johan Magnusson åker till Nepal, han kommer att leda återuppbyggnaden av barnhemmet och stanna i tre veckor. Johan är både snickare och elektriker samt tränad i militären att leda i kris så vi tror att Johan kommer att på ett mycket bra sätt kunna bidra till återuppbyggnad i byn Ratankot, både barnhemmet och byn för övrigt. Han kommer att ha med sig frystorkad mat, vattenreningstabletter och sova i tält på plats i byn. Vi har kontakt med två män ifrån byn som kommer att möta upp honom i Kathmandu och följa med honom upp till byn.

Hur tar de sig från Kathmandu till Ratankot?

– Det är inte klart ännu hur de tar sig dit, de tar bilen där det fungerar och går resten, säger Sophie.

Owe E Hermansson

0506-747965

En tröst i bedrövelsen är, berättar Sophie Lööf, att stiftelsen som byggt barnhemmet, Lööf Foundation, har fått in 32 550 kronor, mestadels via sociala medier, på mindre än tre dygn,

– Pengarna kommer att användas till resa, nödvändiga omkostnader samt säkerhetsåtgärder, mat och mediciner till människorna i byn Ratankot, material och arbetskraft för att kunna bygga upp barnhemmet Home of Hope igen men mer stöd kommer att behövas.

Ni åker?

– Johan Magnusson åker till Nepal, han kommer att leda återuppbyggnaden av barnhemmet och stanna i tre veckor. Johan är både snickare och elektriker samt tränad i militären att leda i kris så vi tror att Johan kommer att på ett mycket bra sätt kunna bidra till återuppbyggnad i byn Ratankot, både barnhemmet och byn för övrigt. Han kommer att ha med sig frystorkad mat, vattenreningstabletter och sova i tält på plats i byn. Vi har kontakt med två män ifrån byn som kommer att möta upp honom i Kathmandu och följa med honom upp till byn.

Hur tar de sig från Kathmandu till Ratankot?

– Det är inte klart ännu hur de tar sig dit, de tar bilen där det fungerar och går resten, säger Sophie.

Owe E Hermansson

0506-747965