23 mar 2015 12:24

23 mar 2015 12:29

Foto: Owe E Hermansson

Tusenlappar till kvinnor i nöd

Det blev fullsatt vid årets modevisning i Amnehärads församlingshem.

– Det är ju jättekul att så många har kommit, sa Inger Carlsson.

Det var riktig vårstämning när Amnehärads Rödakorskrets bjöd in till modevisning i lördags. Det i kombination med att drygt hundra personer bänkat sig i lokalen satte en positiv inramning på det hela.

Huruvida det ska tillskrivas vädret låter vi vara osagt men notabelt är att arrangemanget lockade ovanligt många män. Fler än vad som är vanligt.

Oavkortat till Syrien

Inger Carlsson, ordförande i rödakorskretsen inledde det hela med att berätta om förutsättningarna.

– Allt går i dag oavkortat till Syrien, kvinnor lever i en extremt utsatt situation, och det råder brist på det allra nödvändigaste. Vi kommer att köpa så kallade nöd-kit och på så sätt hjälpa dem så att de kan sköta sin hygien och röra sig ute säkrare. Ett nöd-kit kostar 240 kronor innehåller bland annat bindor, tvål, kläder, ficklampa och visselpipa. Innehållet bygger på vad syriska kvinnor själva sagt att de vill ha.

Även matpaket

– Pengarna kommer också att gå till matpaket. För 385 kronor blir det ett matpaket för en familj med tre barn och det räcker en månad.

Så kunde då Inger Carlsson hälsa Lotta Isberg, som visade dam- och herrkläder från Metro i Kristinehamn och Margareta Ivarhag, Hova skor samt Julia Dahlman, Salong Ljuva, som sminkat mannekängerna, välkomna.

Och så följde då en modevisning, och karlarna i publiken behövde inte bli besvikna. Förvisso var det fler kvinnliga mannekänger – sex kvinnor – men tre karlar hjälpte till att sätta variation på det hela.

– Dessutom ser ni att flera av modeller är stylade idag, åtminstone de kvinnliga, sa Inger Carlsson.

Vad inbringade då modevisningen i pengar?

Jo, hela 9 514 kronor.

Det var riktig vårstämning när Amnehärads Rödakorskrets bjöd in till modevisning i lördags. Det i kombination med att drygt hundra personer bänkat sig i lokalen satte en positiv inramning på det hela.

Huruvida det ska tillskrivas vädret låter vi vara osagt men notabelt är att arrangemanget lockade ovanligt många män. Fler än vad som är vanligt.

Oavkortat till Syrien

Inger Carlsson, ordförande i rödakorskretsen inledde det hela med att berätta om förutsättningarna.

– Allt går i dag oavkortat till Syrien, kvinnor lever i en extremt utsatt situation, och det råder brist på det allra nödvändigaste. Vi kommer att köpa så kallade nöd-kit och på så sätt hjälpa dem så att de kan sköta sin hygien och röra sig ute säkrare. Ett nöd-kit kostar 240 kronor innehåller bland annat bindor, tvål, kläder, ficklampa och visselpipa. Innehållet bygger på vad syriska kvinnor själva sagt att de vill ha.

Även matpaket

– Pengarna kommer också att gå till matpaket. För 385 kronor blir det ett matpaket för en familj med tre barn och det räcker en månad.

Så kunde då Inger Carlsson hälsa Lotta Isberg, som visade dam- och herrkläder från Metro i Kristinehamn och Margareta Ivarhag, Hova skor samt Julia Dahlman, Salong Ljuva, som sminkat mannekängerna, välkomna.

Och så följde då en modevisning, och karlarna i publiken behövde inte bli besvikna. Förvisso var det fler kvinnliga mannekänger – sex kvinnor – men tre karlar hjälpte till att sätta variation på det hela.

– Dessutom ser ni att flera av modeller är stylade idag, åtminstone de kvinnliga, sa Inger Carlsson.

Vad inbringade då modevisningen i pengar?

Jo, hela 9 514 kronor.