11 mar 2015 13:28

12 mar 2015 06:55

Fanny D i Musik Direkt-semi

MUSIK DIREKT: Lokalt hopp

Vidare till semifinal i Musik Direkt gick 17-åriga Fanny Gonzáles Dahlberg från Hova i tävlan med ett fyrtiotal andra lovande unga musiker.

Deltävlingen i Musik Direkt om en plats till semifinal gick av stapeln på Mariestads teater i helgen och av de åtta akter som gick vidare knep alltså Fanny D, som hon kallar sig som musiker och artist, en av dem. Svenske mästaren i poetry slam, Nimo Mick bjöd på workshop i skrivande och konferencier var Kalle Karlsson.

Två dagar

Två akter får fylla platser för Västra Götaland till Riksfestivalen i Kristianstad i mitten på maj och under de två sista deltävlingarna i Mariestad lyssnade juryn på soundcheckar och bedömde musikalisk kvalitet, originalitet, tolkning, utstrålning och kommunikation på scen.

Imponerade

– Juryn hade ett riktigt tuff jobb, säger man från Musik Direkt, och vi blev djupt imponerade, men kom så småningom fram till valet av åtta som skall gå vidare till semi och sen region. Nu närmast gäller alltså semi i Kungälv i slutet på mars, där Fanny D från Hova har lyckats säkra en plats.

Jokrar

Tjugo semifinalister är nu klara, men Musik Direkt nöjer sig inte där. Ytterligare två ”jokrar” kommer att utses, från vilken som helst av de gångna deltävlingarna. Så, spänningen fortsätter alltså ännu ett tag och Hova får tillfälle att hålla tummarna för sin musikaliska lokala förmåga, Fanny D.

 

Deltävlingen i Musik Direkt om en plats till semifinal gick av stapeln på Mariestads teater i helgen och av de åtta akter som gick vidare knep alltså Fanny D, som hon kallar sig som musiker och artist, en av dem. Svenske mästaren i poetry slam, Nimo Mick bjöd på workshop i skrivande och konferencier var Kalle Karlsson.

Två dagar

Två akter får fylla platser för Västra Götaland till Riksfestivalen i Kristianstad i mitten på maj och under de två sista deltävlingarna i Mariestad lyssnade juryn på soundcheckar och bedömde musikalisk kvalitet, originalitet, tolkning, utstrålning och kommunikation på scen.

Imponerade

– Juryn hade ett riktigt tuff jobb, säger man från Musik Direkt, och vi blev djupt imponerade, men kom så småningom fram till valet av åtta som skall gå vidare till semi och sen region. Nu närmast gäller alltså semi i Kungälv i slutet på mars, där Fanny D från Hova har lyckats säkra en plats.

Jokrar

Tjugo semifinalister är nu klara, men Musik Direkt nöjer sig inte där. Ytterligare två ”jokrar” kommer att utses, från vilken som helst av de gångna deltävlingarna. Så, spänningen fortsätter alltså ännu ett tag och Hova får tillfälle att hålla tummarna för sin musikaliska lokala förmåga, Fanny D.