05 mar 2015 20:17

05 mar 2015 20:17

Eva Ax Riise ställer ut på Galleri Hova

I flera år har konstnären Eva Ax Riise burit på idén att skapa en slags ljuskub, där hon arbetar tredimensionellt med kombination av ljus, bild och ljud.

Nu inför utställningen på Galleri Hova föll alla bitar på plats, säger hon.

På Galleri Hova laddas det för fullt för en ny utställning. Från 7 mars och 4 april visar Eva Ax Riise grafik med tekniken fotopolymer. Ett komplicerad metod att överföra ett foto, ofta bearbetat i dator, till en plåt av koppar eller aluminium.

– Min känsla för det grafiska uttrycket kommer från flera års arbete som grafisk formgivare, säger hon och förklarar att tryckningen görs i Konstnärernas Kollektivverkstad i Nacka där hon är medlem.

Förra året ställde Eva ut grafiska blad på Skaraborgs Konstgrafiska verkstad i Skövde. Och år 2010 var det Örebro läns museum. Under åren efter konstskolorna har det blivit ett tiotal utställningar, de flesta i Stockholm men också en i England 2013.

Nu inför utställningen på Galleri Hova föll alla bitar på plats, säger hon.

På Galleri Hova laddas det för fullt för en ny utställning. Från 7 mars och 4 april visar Eva Ax Riise grafik med tekniken fotopolymer. Ett komplicerad metod att överföra ett foto, ofta bearbetat i dator, till en plåt av koppar eller aluminium.

– Min känsla för det grafiska uttrycket kommer från flera års arbete som grafisk formgivare, säger hon och förklarar att tryckningen görs i Konstnärernas Kollektivverkstad i Nacka där hon är medlem.

Förra året ställde Eva ut grafiska blad på Skaraborgs Konstgrafiska verkstad i Skövde. Och år 2010 var det Örebro läns museum. Under åren efter konstskolorna har det blivit ett tiotal utställningar, de flesta i Stockholm men också en i England 2013.