27 jan 2015 12:41

29 jan 2015 05:53

Kräver tuffare straff för Hovabo

I december dömdes en 29-årig Hovabo till åtta månaders fängelse, bland annat för en misshandel i Hova den 15 oktober.

Åklagaren kräver nu straffskärpning och vill att mannen döms för grov misshandel. Även offret har överklagat och vill framför allt få ett större skadestånd, 33 900 kronor i stället för 8 000 kronor, som tingsrätten beslutade om.

Det var vid 22-tiden på onsdagskvällen den 15 oktober. Tre män tog sig in i en lägenhet och misshandlade brutalt en man i 50-årsåldern. Han blev slagen med ett tillhygge och även rispad på kroppen med en kniv. Omtöcknad fick mannen föras till sjukhus, men var vid medvetande.

I samband med misshandeln ådrog sig offret en allvarlig skallskada, vilket inneburit problem med gång/balans och även talsvårigheter.

29-åringen har hela tiden förnekat anklagelse om grov misshandel.

Åklagaren kräver nu straffskärpning och vill att mannen döms för grov misshandel. Även offret har överklagat och vill framför allt få ett större skadestånd, 33 900 kronor i stället för 8 000 kronor, som tingsrätten beslutade om.

Det var vid 22-tiden på onsdagskvällen den 15 oktober. Tre män tog sig in i en lägenhet och misshandlade brutalt en man i 50-årsåldern. Han blev slagen med ett tillhygge och även rispad på kroppen med en kniv. Omtöcknad fick mannen föras till sjukhus, men var vid medvetande.

I samband med misshandeln ådrog sig offret en allvarlig skallskada, vilket inneburit problem med gång/balans och även talsvårigheter.

29-åringen har hela tiden förnekat anklagelse om grov misshandel.