18 aug 2014 13:41

23 jan 2015 14:40

Givande "Home-party", Lii Bergman?

I söndags, den 17 augusti, arrangerade Feministiskt initiativ ett så kallat Homeparty. Föreläsare var Lars Gårdfeldt, riksdagskandidat för Fi.

– Det var fantastiskt, vi höll till i Hova hantverkshus och Lars Gårdfeldt tyckte att det var jättekul att komma hit då han bor i Kristinehamn och känner väl till Gullspångs kommun. Lars var inspirerande att lyssna på och han talade bland annat om diskriminering i dess olika former, inte minst om romernas situation, säger Lii Bergman, förstanamn på Fi-listan i valet till kommunfullmäktige i Gullspångs kommun.

Välbesökt?

– Ja, vi var närmare ett 30-tal och då inte bara medlemmar i vårt parti. Det kom folk som är nyfikna och vill veta mer om oss och vårt program. Jättekul. Vi presenterade våra kandidater och delade ut vår valfolder. Foldern kommer i brevlådan inom kort till alla röstberättigade i kommunen.

Hur går valarbetet?

– Det rullar på. Vårt forum är sociala medier, som Facebook. Fast vi kommer väl även att vara ute bland folk, som höstmarknaden i Hova. Det som står närmast i tur är att presentera fördjupad information. Valfoldern handlar om de frågor som vi känner lite extra för. Men för att ge väljarna lite mer ”kött på benen” ska man kunna gå in på nätet och läsa mer hur vi tänker i dessa frågor.

Vad har ni fått för respons så här långt?

– Bara positivt, särskilt när vi mött folk från andra partier. Allt känns jättebra nu, särskilt efter helgens Homeparty, det var väldigt inspirerande.

Hur många mandat hoppas du på?

– Så många att vi även får representation i kommunstyrelsen.

– Det var fantastiskt, vi höll till i Hova hantverkshus och Lars Gårdfeldt tyckte att det var jättekul att komma hit då han bor i Kristinehamn och känner väl till Gullspångs kommun. Lars var inspirerande att lyssna på och han talade bland annat om diskriminering i dess olika former, inte minst om romernas situation, säger Lii Bergman, förstanamn på Fi-listan i valet till kommunfullmäktige i Gullspångs kommun.

Välbesökt?

– Ja, vi var närmare ett 30-tal och då inte bara medlemmar i vårt parti. Det kom folk som är nyfikna och vill veta mer om oss och vårt program. Jättekul. Vi presenterade våra kandidater och delade ut vår valfolder. Foldern kommer i brevlådan inom kort till alla röstberättigade i kommunen.

Hur går valarbetet?

– Det rullar på. Vårt forum är sociala medier, som Facebook. Fast vi kommer väl även att vara ute bland folk, som höstmarknaden i Hova. Det som står närmast i tur är att presentera fördjupad information. Valfoldern handlar om de frågor som vi känner lite extra för. Men för att ge väljarna lite mer ”kött på benen” ska man kunna gå in på nätet och läsa mer hur vi tänker i dessa frågor.

Vad har ni fått för respons så här långt?

– Bara positivt, särskilt när vi mött folk från andra partier. Allt känns jättebra nu, särskilt efter helgens Homeparty, det var väldigt inspirerande.

Hur många mandat hoppas du på?

– Så många att vi även får representation i kommunstyrelsen.

  • Owe E Hermansson