11 aug 2014 18:00

23 jan 2015 14:40

Extraomsorg om blomsterprakten

Lite extra omsorg kräver alla sorters prydnadsväxter i den långa sommarhetta som bjudits i år. Men de fina bollarna och planteringarna i Hova har klarat sommaren bra tack vare lite extra omtanke.

Uppflugen på en stege, nästan gömd i ett hav av blommor står kommunens man och vattnar ett vackert blomsterarrangemang med bland annat petunia och murgröna vid torget.

– Ja, jag tycker nog att växterna klarat sommarvärmen rätt bra ändå, säger Tomas Mellberg som jobbar på tekniska i Hova under sommaren.

Vatten och näring

Vatten måste blommorna ju ha ständig tillgång till och Tomas far runt med tanken på flaket, upp och ner för stegen tre gånger i veckan för att fylla på i alla planteringar och bollar med egna små vattentankar.

– Lite extra näring i form av gödsel sätter vi till, det får växterna också ha några gånger då och då för att kunna vara riktigt länge. Omsorgen och en extra skvätt näring och vatten har uppenbarligen gjort susen och Hova verkar kunna fortsätta att skönblomma ytterligare en tid.

Uppflugen på en stege, nästan gömd i ett hav av blommor står kommunens man och vattnar ett vackert blomsterarrangemang med bland annat petunia och murgröna vid torget.

– Ja, jag tycker nog att växterna klarat sommarvärmen rätt bra ändå, säger Tomas Mellberg som jobbar på tekniska i Hova under sommaren.

Vatten och näring

Vatten måste blommorna ju ha ständig tillgång till och Tomas far runt med tanken på flaket, upp och ner för stegen tre gånger i veckan för att fylla på i alla planteringar och bollar med egna små vattentankar.

– Lite extra näring i form av gödsel sätter vi till, det får växterna också ha några gånger då och då för att kunna vara riktigt länge. Omsorgen och en extra skvätt näring och vatten har uppenbarligen gjort susen och Hova verkar kunna fortsätta att skönblomma ytterligare en tid.

  • Ewa Renverth