07 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Skrot och korn i Hova

På lördag välkomnas intresserade till vernissage på Galleri Hova och det är augustiutställaren Margareta täxas Johansson som då presenterar sig och sina alster i utställningen Skrot & Korn.

Konstnären Margareta täxas Johanssons föräldrar kommer från Rudskoga, själv är hon uppvuxen i Kristinehamn, och fast hon numera är Uppsalabo sedan länge, finns det rötter, släkt och gamla vänner kvar i trakterna.

– Det känns ju nästan som att ställa ut på hemmaplan, säger Margareta täxas Johansson, som också hoppas på att släkt och gamla vänner kommer dyka upp inför lördagens vernissage.

Guldkornen

– För att kanske finna guldkorn på utställningen, bland all skrot, som är ett av Margaretas favoritmaterial, ju rostigare desto vackrare, säger hon. Besökarna kan alltså vänta sig diverse skrot och annat som konstnären finner lite varstans, ibland i fantasirik kombination med betong och ibland med andra underfundiga lösningar. Utställningen finns sedan på Galleri Hova under hela augusti månad för alla intresserade att njuta av.

Konstnären Margareta täxas Johanssons föräldrar kommer från Rudskoga, själv är hon uppvuxen i Kristinehamn, och fast hon numera är Uppsalabo sedan länge, finns det rötter, släkt och gamla vänner kvar i trakterna.

– Det känns ju nästan som att ställa ut på hemmaplan, säger Margareta täxas Johansson, som också hoppas på att släkt och gamla vänner kommer dyka upp inför lördagens vernissage.

Guldkornen

– För att kanske finna guldkorn på utställningen, bland all skrot, som är ett av Margaretas favoritmaterial, ju rostigare desto vackrare, säger hon. Besökarna kan alltså vänta sig diverse skrot och annat som konstnären finner lite varstans, ibland i fantasirik kombination med betong och ibland med andra underfundiga lösningar. Utställningen finns sedan på Galleri Hova under hela augusti månad för alla intresserade att njuta av.