05 aug 2014 16:28

23 jan 2015 14:40

Centerpolitiker cyklar på sin valturné

Från Falköping kom centerpolitikern Ulf Eriksson på valturné i regionen för att besöka bland annat Gullspång. Ribbingsfors och Amnegårdens vårdcentral var några av dagens besöksmål.

– Jag tänker mig att besöka många av kommunerna i regionen, det är ett bra sätt att få mer information om hur man kan samarbeta i kommunerna och jag tar med mig erfarenheterna och informationen i mitt fortsatta politiska arbete, i motioner och så vidare, sa Ulf Eriksson som kandiderar till regionråd i höst. Med sig under Gullspångsbesöket hade han lokala centerpolitikerna Roland Karlsson, Hova och Bo Hagström, Gårdsjö.

Positivt

– Det här är en liten väl fungerande enhet, sa Ulf Eriksson efter besöket på Amnegårdens vårdcentral och guidning av ansvarig chef, det är positivt att det finns fler valmöjligheter i Gullspång/Hova med privata vårdinrättningar också. Intressant besök också i Ribbingsfors som blivit fint iordningsställt och här finns ju spännande kultur bland annat med Frans G Bengtsson.

Hjärtefrågor

– Viktigt är att utveckla kollektivtrafiken och Kinnekullebanan, tyckte Ulf Eriksson, det ska finnas möjligheter att pendla till jobb och studier i hela Västra Götaland. Man måste kunna åka kollektivt och det måste finnas trygghet i systemet. Vi behöver finna nya finansieringsformer för infrastrukturen. Ombyggnad av spår och banvall i allt ger en kostnad på 1.5 miljarder. Ska det göras via statsfinanser blir det aldrig färdigt. Ett annat viktigt mål är att kunna erbjuda gratis busstrafik till alla över 70 år, avslutade Ulf Eriksson innan han grenslade cykeln för att fortsätta till kommunhuset.

– Jag tänker mig att besöka många av kommunerna i regionen, det är ett bra sätt att få mer information om hur man kan samarbeta i kommunerna och jag tar med mig erfarenheterna och informationen i mitt fortsatta politiska arbete, i motioner och så vidare, sa Ulf Eriksson som kandiderar till regionråd i höst. Med sig under Gullspångsbesöket hade han lokala centerpolitikerna Roland Karlsson, Hova och Bo Hagström, Gårdsjö.

Positivt

– Det här är en liten väl fungerande enhet, sa Ulf Eriksson efter besöket på Amnegårdens vårdcentral och guidning av ansvarig chef, det är positivt att det finns fler valmöjligheter i Gullspång/Hova med privata vårdinrättningar också. Intressant besök också i Ribbingsfors som blivit fint iordningsställt och här finns ju spännande kultur bland annat med Frans G Bengtsson.

Hjärtefrågor

– Viktigt är att utveckla kollektivtrafiken och Kinnekullebanan, tyckte Ulf Eriksson, det ska finnas möjligheter att pendla till jobb och studier i hela Västra Götaland. Man måste kunna åka kollektivt och det måste finnas trygghet i systemet. Vi behöver finna nya finansieringsformer för infrastrukturen. Ombyggnad av spår och banvall i allt ger en kostnad på 1.5 miljarder. Ska det göras via statsfinanser blir det aldrig färdigt. Ett annat viktigt mål är att kunna erbjuda gratis busstrafik till alla över 70 år, avslutade Ulf Eriksson innan han grenslade cykeln för att fortsätta till kommunhuset.

  • Ewa Renverth