31 jul 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Simskoleavslutning vid Barfoten

Nu är det färdigsimmat och plaskat i Barfoten i alla fall i årets simskola i Otterbäcken som bandyklubben arrangerar och även avslutningsdagen bjöd på kanonväder för alla vattenälskare.

– Vi är mycket nöjda med årets simskola, det har verkligen varit kanonväder alla tio dagarna och vi har fått en kandidat och en silvermagister och mycket vattenvana. Jag hade gärna sett att det kom fler vuxna för att ta simborgarmärket också, säger Hanna Lundin. Vi har en kväll varje år för just det.

Tempererat

Hanna smider fortfarande planer på att fixa fram ett tempererat utomhusbad i kommunen, men planerna har fått ligga i träda ett tag, jobbet tar mycket tid.

– Ja, planerna behöver mogna till lite också, så att man kan lägga sig på en nivå som är rimlig, inte för mycket och inte för lite, säger Hanna. Och tanken är att ett utomhusbad behövs bäst i Hova, eftersom det inte är så enkelt att komma till simskola där, svårt att få ihop lediga föräldrar som kan skjutsa kanske, och inga lämpliga bussar.

– Men jag skissar vidare, planerna är inte nerlagda, bara lagda på is ett tag.

Lövade kransar

Årets båda kandidat/magistertagare Clara Karlsson och Hugo Bergh simmar planenligt runt bryggan och får sin pillövs- respektive eklövskrans längst ut för att fortsätta in till stranden på andra sidan och motta diplom och beröm från Hanna. Efter applåder från familj och vänner som samlats är det dags för fotografering och sedan blir det förstås traditionsenlig fika tillsammans.

– Tusen meter klädsim, det var det svåraste att göra, säger Hugo Bergh, nybliven silvermagister.

– Vi är mycket nöjda med årets simskola, det har verkligen varit kanonväder alla tio dagarna och vi har fått en kandidat och en silvermagister och mycket vattenvana. Jag hade gärna sett att det kom fler vuxna för att ta simborgarmärket också, säger Hanna Lundin. Vi har en kväll varje år för just det.

Tempererat

Hanna smider fortfarande planer på att fixa fram ett tempererat utomhusbad i kommunen, men planerna har fått ligga i träda ett tag, jobbet tar mycket tid.

– Ja, planerna behöver mogna till lite också, så att man kan lägga sig på en nivå som är rimlig, inte för mycket och inte för lite, säger Hanna. Och tanken är att ett utomhusbad behövs bäst i Hova, eftersom det inte är så enkelt att komma till simskola där, svårt att få ihop lediga föräldrar som kan skjutsa kanske, och inga lämpliga bussar.

– Men jag skissar vidare, planerna är inte nerlagda, bara lagda på is ett tag.

Lövade kransar

Årets båda kandidat/magistertagare Clara Karlsson och Hugo Bergh simmar planenligt runt bryggan och får sin pillövs- respektive eklövskrans längst ut för att fortsätta in till stranden på andra sidan och motta diplom och beröm från Hanna. Efter applåder från familj och vänner som samlats är det dags för fotografering och sedan blir det förstås traditionsenlig fika tillsammans.

– Tusen meter klädsim, det var det svåraste att göra, säger Hugo Bergh, nybliven silvermagister.

  • Ewa Renverth