24 jul 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Loppisrunda i sommartider

Det är många som intresserar sig för återbruk och andrahand både när det handlar om kläder, möbler och bruksföremål av alla sorter. Och visst finns det fynd kvar att göra fast så många letar.

Loppisturen i sommarvädret går från Hova med en avstickare till Älgarås och vidare genom Gullspång och Otterbäcken. Urvalet visar sig vara mycket stort, alltifrån kläder och det som förvarats allra längst in i köksskåpet till antikt och rena museiföremål.

Fynda?

– Det finns fynd att göra, beror på vad man vill ha, tyckte Tord Johansson på kooperativet Laxens loppis i Gullspång. Är det dags för första egna bostaden så verkar detta vara stället, bord, fyra stolar och en kökssoffa i använd men gedigen furu för en femhundring och sedan är köksmöbleringen klar. En liten nätt soffa för tre lika nätta personer, fyrahundra.

Antikloppis

För den som vill ha mera udda ting är Södra Torps antikloppis ett bättre utflyktsmål, i härlig natur och miljö finns allt från den gamla kaffekulan i glas och Töreboda- ur till Göta kanal- spadar och riktigt åldriga, väl använda och lappade kängor.

– Det händer att jag fäster mig vid en del saker som jag hittat, och då vill jag egentligen inte skiljas från dem, berättar Bengt Hägerstrand som driver butiken tillsammans med frun Else-Maria, som gärna säljer egenodlade plantor.

Trogna kunder

– Vi har många trogna kunder bland sommargästerna, berättar man från Lillstugans loppis i Hova som överraskar med en mängd skiftande bruks- och prydnadsföremål, vykort, ur och tallrikar, mest av bättre kvalité och även designat och välkänt till mycket bra priser. För den som är intresserad av 50-talsmöbler finns även här en del svenska godbitar.

Lite av allt

I Otterbäcken finns också en av Laxens loppisar och detta är en riktigt traditionell loppis med en salig blandning av småsaker, smycken möbler och en del fynd. En krustång från förr då örngottens band skulle krusas för trettio kronor, och alla kläder, en del riktigt kul, för tian styck. I loppisen Rufina nära Älgarås säljer Doris Isaksson egentillverkade porslinsdockor plus auktionsfynd, här finns en fin gammal koffert för fyrahundra och en underbar dockvagn från 1800-talet för sexhundra. Fynden finns fortfarande där ute och nya dyker upp varje dag.

Loppisturen i sommarvädret går från Hova med en avstickare till Älgarås och vidare genom Gullspång och Otterbäcken. Urvalet visar sig vara mycket stort, alltifrån kläder och det som förvarats allra längst in i köksskåpet till antikt och rena museiföremål.

Fynda?

– Det finns fynd att göra, beror på vad man vill ha, tyckte Tord Johansson på kooperativet Laxens loppis i Gullspång. Är det dags för första egna bostaden så verkar detta vara stället, bord, fyra stolar och en kökssoffa i använd men gedigen furu för en femhundring och sedan är köksmöbleringen klar. En liten nätt soffa för tre lika nätta personer, fyrahundra.

Antikloppis

För den som vill ha mera udda ting är Södra Torps antikloppis ett bättre utflyktsmål, i härlig natur och miljö finns allt från den gamla kaffekulan i glas och Töreboda- ur till Göta kanal- spadar och riktigt åldriga, väl använda och lappade kängor.

– Det händer att jag fäster mig vid en del saker som jag hittat, och då vill jag egentligen inte skiljas från dem, berättar Bengt Hägerstrand som driver butiken tillsammans med frun Else-Maria, som gärna säljer egenodlade plantor.

Trogna kunder

– Vi har många trogna kunder bland sommargästerna, berättar man från Lillstugans loppis i Hova som överraskar med en mängd skiftande bruks- och prydnadsföremål, vykort, ur och tallrikar, mest av bättre kvalité och även designat och välkänt till mycket bra priser. För den som är intresserad av 50-talsmöbler finns även här en del svenska godbitar.

Lite av allt

I Otterbäcken finns också en av Laxens loppisar och detta är en riktigt traditionell loppis med en salig blandning av småsaker, smycken möbler och en del fynd. En krustång från förr då örngottens band skulle krusas för trettio kronor, och alla kläder, en del riktigt kul, för tian styck. I loppisen Rufina nära Älgarås säljer Doris Isaksson egentillverkade porslinsdockor plus auktionsfynd, här finns en fin gammal koffert för fyrahundra och en underbar dockvagn från 1800-talet för sexhundra. Fynden finns fortfarande där ute och nya dyker upp varje dag.

  • Ewa Renverth