22 jul 2014 06:00

23 jan 2015 14:39

Rekordmånga i simskolestart

Det blåser nordanvind när det är dags för simskolestart vid Barfotens camping i Otterbäck men det hindrar absolut inte ett gäng glada barn som hoppar i för årets första lektion.

En vecka efter den tragiska drunkningsolyckan vid Barfoten är det dags för den årliga simskolestarten, och nu är frågan om och hur det påverkar det barn och föräldrar inför sommarens vattenövningar, som innehåller både simkunskap, märkestagning och viktig livräddningsträning.

– Jag har inte fått några samtal från föräldrar och jag har inte märkt någon oro bland barnen heller, säger Hanna Lundin, som till vardags är simlärare i Töreboda simhall.

Färskvara

– Men det är som jag brukar säga, simning är färskvara, det går inte att tänka ”att för tio år sedan simmade jag 200 meter så då kan jag nog i dag också”. Kunskapen ska underhållas och vi kommer också att lära deltagande barn vad man ska göra om det skulle hända något. Sedan arrangerar vi en kväll här vid varje års simskola då vuxna och barn kan simma 200 meter, ta Simborgarmärket och därmed fräscha upp sina kunskaper i vattnet.

Rekordmånga anmälda

Sex grupper och sammanlagt 79 barn har Hanna och hennes hjälplärare Agnes Rand att jobba med i dag och det betyder att det är rekordmånga som anmält sig till simskolan som Otterbäckens bandyklubb drivit i ett tjugotal år.

– Så många har det nog aldrig varit, säger Stig från klubben som tar emot barn och föräldrar. Och bryggan härnere fick vi för några år sedan och den är ju verkligen fin. Lite kallt i vattnet, för det är nordan, men det går visst bra ändå!

En vecka efter den tragiska drunkningsolyckan vid Barfoten är det dags för den årliga simskolestarten, och nu är frågan om och hur det påverkar det barn och föräldrar inför sommarens vattenövningar, som innehåller både simkunskap, märkestagning och viktig livräddningsträning.

– Jag har inte fått några samtal från föräldrar och jag har inte märkt någon oro bland barnen heller, säger Hanna Lundin, som till vardags är simlärare i Töreboda simhall.

Färskvara

– Men det är som jag brukar säga, simning är färskvara, det går inte att tänka ”att för tio år sedan simmade jag 200 meter så då kan jag nog i dag också”. Kunskapen ska underhållas och vi kommer också att lära deltagande barn vad man ska göra om det skulle hända något. Sedan arrangerar vi en kväll här vid varje års simskola då vuxna och barn kan simma 200 meter, ta Simborgarmärket och därmed fräscha upp sina kunskaper i vattnet.

Rekordmånga anmälda

Sex grupper och sammanlagt 79 barn har Hanna och hennes hjälplärare Agnes Rand att jobba med i dag och det betyder att det är rekordmånga som anmält sig till simskolan som Otterbäckens bandyklubb drivit i ett tjugotal år.

– Så många har det nog aldrig varit, säger Stig från klubben som tar emot barn och föräldrar. Och bryggan härnere fick vi för några år sedan och den är ju verkligen fin. Lite kallt i vattnet, för det är nordan, men det går visst bra ändå!

  • Ewa Renverth