22 jul 2014 14:00

23 jan 2015 14:39

Familjedag med kultur och teknik

Många intressanta fordon och maskiner av både nytt och äldre snitt samsas med klappvänliga kalvar och brevduvor liksom buskspelsmusikanter och marknadsknallar när det är dags för Teknikdag i Rudskoga.

På söndag är det dags igen och här finns utställare av byggnadsvård och slöjd med ovanliga specialiteter, angoragetter, Helsingefår, brevduvor och fjäderfä liksom häst och vagn och ponnyridning för att roa barn och vuxna. Inbjuder till fynd gör en liten marknadsplan med utvalda försäljare och loppis till förmån för bygdens ungdomsverksamhet, hembakt och mer av bygdens produkter.

Dagens special

Inget vanligt komp gäller när buskspelsmusikanter tar ljudlig hjälp av gamla veterantraktorer. Och sedan är det bara att frossa i bantraktorer, lastmaskiner, stenkross och den talande bilen. Eller titta på en datorstyrd vävstol och motorsågsskulptören. Publiken bjuds vidare till återbruks- och energipyssel för barnen, silversmide, sidenmålning, kokning av rödfärg och information om Horns Tegelbruk med handslaget tegel. Här finns också hovslagare, hunduppvisning, fårklippning och mycket mer.

På söndag är det dags igen och här finns utställare av byggnadsvård och slöjd med ovanliga specialiteter, angoragetter, Helsingefår, brevduvor och fjäderfä liksom häst och vagn och ponnyridning för att roa barn och vuxna. Inbjuder till fynd gör en liten marknadsplan med utvalda försäljare och loppis till förmån för bygdens ungdomsverksamhet, hembakt och mer av bygdens produkter.

Dagens special

Inget vanligt komp gäller när buskspelsmusikanter tar ljudlig hjälp av gamla veterantraktorer. Och sedan är det bara att frossa i bantraktorer, lastmaskiner, stenkross och den talande bilen. Eller titta på en datorstyrd vävstol och motorsågsskulptören. Publiken bjuds vidare till återbruks- och energipyssel för barnen, silversmide, sidenmålning, kokning av rödfärg och information om Horns Tegelbruk med handslaget tegel. Här finns också hovslagare, hunduppvisning, fårklippning och mycket mer.

  • Ewa Renverth