12 jun 2014 16:03

23 jan 2015 14:38

Med vinyl i lasten

OTTERBERGET: Till helgen arrangeras Hova skivmässa

– Jag har inte missat Hova skivmässa ett enda år, och varje år har jag bott här i Otterberget.
Så säger Jan Lyckman, Stockholm, en verklig veteran när det gäller vinyl.

Om Jan Lyckman har en fin svit med 34 år i rad ligger inte sonen Göran lång efter.

– Jag har varit med 33 gånger, var sju år första året. Fast sedan tio år tillbaka så följer jag inte med till Hova på lördag. Då åker jag hem till familjen i Stockholm, jag handlar här på Otterberget, säger Göran Lyckman.

När Göran bildat familj har det blivit en grej att fortsätta att följa med pappa till Otterberget.

Jan Lyckman, med sin långa erfarenhet i branschen och många år på skivmässan, har samlat på sig massor med minnen.

– På den tredje skivmässan, år 1983, frågade jag Per (Theander) om vi inte skulle släppa en skiva till mässan. Till och med 1999 så släppte vi varje år en EP i 300 exemplar. En udda men kul grej. Och nu är jag sugen att ge ut en skiva inför 35-årsjubileet nästa år.

Jan och Birgitta Lyckman berättar att de träffades på skivmässan i Solna år 1996. Båda är lika entusiastiska inför musiken och skivsamlandet. Och Birgitta är nu i Hova för 17:e året i rad.

– Man längtar till den här veckan hela året, säger hon.

– Vi träffar polare som man bara ser en gång om året. Vi är i vår egen värld. Väldigt avkopplande, säger Jan Lyckman.

Om Jan Lyckman har en fin svit med 34 år i rad ligger inte sonen Göran lång efter.

– Jag har varit med 33 gånger, var sju år första året. Fast sedan tio år tillbaka så följer jag inte med till Hova på lördag. Då åker jag hem till familjen i Stockholm, jag handlar här på Otterberget, säger Göran Lyckman.

När Göran bildat familj har det blivit en grej att fortsätta att följa med pappa till Otterberget.

Jan Lyckman, med sin långa erfarenhet i branschen och många år på skivmässan, har samlat på sig massor med minnen.

– På den tredje skivmässan, år 1983, frågade jag Per (Theander) om vi inte skulle släppa en skiva till mässan. Till och med 1999 så släppte vi varje år en EP i 300 exemplar. En udda men kul grej. Och nu är jag sugen att ge ut en skiva inför 35-årsjubileet nästa år.

Jan och Birgitta Lyckman berättar att de träffades på skivmässan i Solna år 1996. Båda är lika entusiastiska inför musiken och skivsamlandet. Och Birgitta är nu i Hova för 17:e året i rad.

– Man längtar till den här veckan hela året, säger hon.

– Vi träffar polare som man bara ser en gång om året. Vi är i vår egen värld. Väldigt avkopplande, säger Jan Lyckman.

  • Owe E Hermansson