09 jun 2014 14:34

23 jan 2015 14:38

Hova Mekaniska årets tillväxtbolag

PRIS: Familjeföretag fick pris för god utveckling

Hova Mekaniska Verkstad AB utses till Årets tillväxtbolag av Almi Väst.
– Bolag som växer skapar arbetstillfällen och skatteintäkter är bra för kommunen, säger Nina Gillbo

Vid torsdagens näringslivsbankett på Ribbingsfors herrgård fick Glenn Larsson, Hova Mekaniska verkstad AB, ta emot priset ”årets tillväxtbolag”.

Nina Gillbo, kontorschef på Almi Väst i Skaraborg, säger i ett pressmeddelande att hon tycker att vikten av att företag växer diskuteras för lite. När näringslivsfrågor diskuteras är det oftare som exempelvis nyföretagande tas upp.

Ringar på vattnet

– Man ser kanske inte vad tillväxtföretagen skapar. Tillväxtföretag drar till sig nyetableringar och nyföretagande. En kommun som är välvilligt inställd till tillväxtbolag skapar ringar på vattnet i kommunen och den börjar växa, säger hon.

Hova Mekaniska vinner, förutom diplom, ett träd, som symboliserar tillväxt. Utmärkelsen grundar sig på 2012 års bokslut.

Glen Larsson kan dock inte låta bli att vara ambivalent inför utmärkelsen.

– Historiskt har vi haft en fantastisk utveckling, och priset baseras på 2012 års siffror. Under förra året miste vi dock en viktig kund vilket gör att vi nu är inne i en omställningsfas. Jag ser tecken på att vi är på väg ur denna men under en period, som det ser ut nu, har vi fått gå ner i arbetskraft.

Familjeföretag

Huvudägare till Hova Mekaniska är Bengt Larsson med hans barn Gisela och Glenn som delägare. Företaget sysslar uteslutande med skärande bearbetning på legotillverkning samt tillverkning av komponenter till offshorebranschen och bilindustrin.

– Fast vi jobbar även med anda branscher till exempel en jaktvapenleverantörer. Där vi har tagit fram egna produkter för bland annat ställbara kolvar, säger Glenn Larsson.

Vid torsdagens näringslivsbankett på Ribbingsfors herrgård fick Glenn Larsson, Hova Mekaniska verkstad AB, ta emot priset ”årets tillväxtbolag”.

Nina Gillbo, kontorschef på Almi Väst i Skaraborg, säger i ett pressmeddelande att hon tycker att vikten av att företag växer diskuteras för lite. När näringslivsfrågor diskuteras är det oftare som exempelvis nyföretagande tas upp.

Ringar på vattnet

– Man ser kanske inte vad tillväxtföretagen skapar. Tillväxtföretag drar till sig nyetableringar och nyföretagande. En kommun som är välvilligt inställd till tillväxtbolag skapar ringar på vattnet i kommunen och den börjar växa, säger hon.

Hova Mekaniska vinner, förutom diplom, ett träd, som symboliserar tillväxt. Utmärkelsen grundar sig på 2012 års bokslut.

Glen Larsson kan dock inte låta bli att vara ambivalent inför utmärkelsen.

– Historiskt har vi haft en fantastisk utveckling, och priset baseras på 2012 års siffror. Under förra året miste vi dock en viktig kund vilket gör att vi nu är inne i en omställningsfas. Jag ser tecken på att vi är på väg ur denna men under en period, som det ser ut nu, har vi fått gå ner i arbetskraft.

Familjeföretag

Huvudägare till Hova Mekaniska är Bengt Larsson med hans barn Gisela och Glenn som delägare. Företaget sysslar uteslutande med skärande bearbetning på legotillverkning samt tillverkning av komponenter till offshorebranschen och bilindustrin.

– Fast vi jobbar även med anda branscher till exempel en jaktvapenleverantörer. Där vi har tagit fram egna produkter för bland annat ställbara kolvar, säger Glenn Larsson.

  • Owe E Hermansson