24 mar 2014 14:29

23 jan 2015 14:33

En föreställning för alla generationer

Det blev precis så bra som arrangörerna hade hoppats.
Föreställningen, Clownen och cirkusprinsessan, lockade publik från alla generationer.

Clownvarieté med lite dockteater, lite trolleri, lite jonglering, musik och dans med framför allt clowneri. En koncept som fick gammal som ung att skratta.

Närmare 40 barn och mista lika många vuxna fanns på plats i Anmnegårdens matsal i lördags.

Handlingen fick snabbt de yngsta i publiken att engagera sig. Clownen var nedstämd eftersom cirkusdirektören tycker att han var så klantig och därför skulle han inte få delta på kvällens cirkusföreställning.

Tack vare barnens ihärdiga hejarop och goda råd hur han ska göra när han ska jonglera, trolla, cykla eller åka rutschkanan fick han till slut vara med på kvällens föreställning, men framförallt fick han dansa med sin cirkusprinsessa .

– Det blev ett härligt mingel med lekande barn och kaffedrickande mor- och farföräldrar och sovande bebisar under fikat efter teatern. Vi fick många positiva kommentarer efter föreställningen, berättar Carina Andersson från familjecentrum, som var en av medarrangörerna.

Tanken med lördagens föreställning var just att arrangera en aktivitet som där alla kunde trivas, oavsett ålder eller språk.

– Kul att det ordas något som både gamla och barn kan mötas kring, hoppas att det blir tillfällen. Jag tror att mötesplatser av olika slag är viktigt för folkhälsan och det är något som vi på olika sätt vill satsa på, säger Carina Andersson.

Föreställningen arrangerades gemensamt av Gullspångs teaterförening, fritidsverksamheten för Amnegården, Studieförbundet vuxenskolan, folkhälsorådet, Amnegårdens cafe´ samt familjecentrum.

Clownvarieté med lite dockteater, lite trolleri, lite jonglering, musik och dans med framför allt clowneri. En koncept som fick gammal som ung att skratta.

Närmare 40 barn och mista lika många vuxna fanns på plats i Anmnegårdens matsal i lördags.

Handlingen fick snabbt de yngsta i publiken att engagera sig. Clownen var nedstämd eftersom cirkusdirektören tycker att han var så klantig och därför skulle han inte få delta på kvällens cirkusföreställning.

Tack vare barnens ihärdiga hejarop och goda råd hur han ska göra när han ska jonglera, trolla, cykla eller åka rutschkanan fick han till slut vara med på kvällens föreställning, men framförallt fick han dansa med sin cirkusprinsessa .

– Det blev ett härligt mingel med lekande barn och kaffedrickande mor- och farföräldrar och sovande bebisar under fikat efter teatern. Vi fick många positiva kommentarer efter föreställningen, berättar Carina Andersson från familjecentrum, som var en av medarrangörerna.

Tanken med lördagens föreställning var just att arrangera en aktivitet som där alla kunde trivas, oavsett ålder eller språk.

– Kul att det ordas något som både gamla och barn kan mötas kring, hoppas att det blir tillfällen. Jag tror att mötesplatser av olika slag är viktigt för folkhälsan och det är något som vi på olika sätt vill satsa på, säger Carina Andersson.

Föreställningen arrangerades gemensamt av Gullspångs teaterförening, fritidsverksamheten för Amnegården, Studieförbundet vuxenskolan, folkhälsorådet, Amnegårdens cafe´ samt familjecentrum.

  • Johanna Drath