27 jan 2014 21:45

23 jan 2015 14:31

Fullmäktige ut i etern

Det var premiär igår kväll, alla med tillgång till en dator kunde lyssna på debatten från kommunfullmäktige.
– Välkomna alla nya lyssnare, sa Ann-Christin Erlandsson (S), fullmäktiges ordförande.

En länk via kommunens hemsida lotsade lyssnaren rätt. Sändningen gick via kanalradion.se. Eftersom det var en så kallad webbsändning gick det inte att lyssna på debatten i en FM-radio. Däremot gick det att lyssna via en mobiltelefon.

Det var Torgny Östlund som skötte spakarna. Sändningen krävde två datorer och ett antal mikrofoner.

– Den som lyssnar måste också att en så kallad instickmodul, en spelare, för att kunna höra, sa han innan sändningen gick ut i etern.

Bra service

Hur skötte sig då fullmäktiges ledamöter? Jodå, Ann-Christin Erlandsson påannonserade talaren med namn och partitillhörighet. En service till webblyssnarna. Även flera av politikerna som var uppe i talarstolen hälsade artigt till de nya åhörarna.

Om lyssnarna gillade det hela är en annan fråga. Första punkten, ”Kulturplan Skaraborg”, krävde nära 20 minuter. Resten gick dock i skapligt tempo.

Från sändningsledningen konstaterades efteråt att det var för mycket brus samt att volymen inte räckte till. Så förlitade man sig också på sessionssalens mikrofoner. Nästa gång kommer man därför att plocka med bättre anpassad utrustning.

En länk via kommunens hemsida lotsade lyssnaren rätt. Sändningen gick via kanalradion.se. Eftersom det var en så kallad webbsändning gick det inte att lyssna på debatten i en FM-radio. Däremot gick det att lyssna via en mobiltelefon.

Det var Torgny Östlund som skötte spakarna. Sändningen krävde två datorer och ett antal mikrofoner.

– Den som lyssnar måste också att en så kallad instickmodul, en spelare, för att kunna höra, sa han innan sändningen gick ut i etern.

Bra service

Hur skötte sig då fullmäktiges ledamöter? Jodå, Ann-Christin Erlandsson påannonserade talaren med namn och partitillhörighet. En service till webblyssnarna. Även flera av politikerna som var uppe i talarstolen hälsade artigt till de nya åhörarna.

Om lyssnarna gillade det hela är en annan fråga. Första punkten, ”Kulturplan Skaraborg”, krävde nära 20 minuter. Resten gick dock i skapligt tempo.

Från sändningsledningen konstaterades efteråt att det var för mycket brus samt att volymen inte räckte till. Så förlitade man sig också på sessionssalens mikrofoner. Nästa gång kommer man därför att plocka med bättre anpassad utrustning.

  • Owe E Hermansson