10 dec 2013 16:02

23 jan 2015 14:28

Vackert när Jennifer kröntes

I lördags kröntes Jennifer Bergh till Hova lucia 2013.
– Välkomna till en högtid som förhoppningsvis blir ett fint minne för alla, sa Jan Erik Hedelin, Hova lions club.

J-E Hedelin passade även på att berätta att Hova lions under året sponsrat vid äldreboendet Mogården samt skänkt bidrag för så kallade katastroftält som sänds till katastrofområde. Detta görs i samarbete med Myndigheten för samhällsskydd (MSB).

Sedan Jan-Erik Hedelin hälsat alla välkomna, och kyrkomusiker Gun Palmqvist vädjat till de anhöriga om återhållsamhet med blixtfotograferandet, kunde så Jennifer Bergh och tärnorna Linnea Svensson, Marica Eklund, Helen Rang och Malin Eklind träda in i kyrkan till tonerna av Natten går tunga fjät.

Småtärnor

Lucian och tärnorna flankerades traditionsenligt av småtärnor från Svenska kyrkans sångverksamhet. Med Gun Palmqvist vid pianot och sånger som Så mörk är natten, Lucia är en flicka, Adventstid, Adventsljus, En stjärna lyser så klar och Gläns över sjö och strand, spreds en fin stämning i kyrkan.

Det var versläsning och tärnorna tände var sitt ljus i Jennifer Berghs luciakrona.

Amanda

Smycken delades sedvanligt ut av förra årets lucia, Amanda Johansson, med assistans av församlingspräst KG Arvidsson.

Under psalmsången togs en kollekt upp till förmån för lions hjälpverksamhet. Denna inbringade hela 834 kronor. En bra siffra med tanke på att kyrkan hade få besökare. Luciahögtiden lockar av allt att döma blott ett fåtal utanför familjekretsen.

Häst och vagn

Efter högtiden var det samling utanför kyrkan. Charlie Blomquist väntade med häst och vagn. Färden gick till Mogården. Där sjöng lucian och tärnorna för de äldre och lions fixade en kaffestund.

– Vi bjuder på kaffe och tårta, sa luciageneral Lennart Johnsson som också han kunde ta plats i vagnen vid färden till äldreboendet.

J-E Hedelin passade även på att berätta att Hova lions under året sponsrat vid äldreboendet Mogården samt skänkt bidrag för så kallade katastroftält som sänds till katastrofområde. Detta görs i samarbete med Myndigheten för samhällsskydd (MSB).

Sedan Jan-Erik Hedelin hälsat alla välkomna, och kyrkomusiker Gun Palmqvist vädjat till de anhöriga om återhållsamhet med blixtfotograferandet, kunde så Jennifer Bergh och tärnorna Linnea Svensson, Marica Eklund, Helen Rang och Malin Eklind träda in i kyrkan till tonerna av Natten går tunga fjät.

Småtärnor

Lucian och tärnorna flankerades traditionsenligt av småtärnor från Svenska kyrkans sångverksamhet. Med Gun Palmqvist vid pianot och sånger som Så mörk är natten, Lucia är en flicka, Adventstid, Adventsljus, En stjärna lyser så klar och Gläns över sjö och strand, spreds en fin stämning i kyrkan.

Det var versläsning och tärnorna tände var sitt ljus i Jennifer Berghs luciakrona.

Amanda

Smycken delades sedvanligt ut av förra årets lucia, Amanda Johansson, med assistans av församlingspräst KG Arvidsson.

Under psalmsången togs en kollekt upp till förmån för lions hjälpverksamhet. Denna inbringade hela 834 kronor. En bra siffra med tanke på att kyrkan hade få besökare. Luciahögtiden lockar av allt att döma blott ett fåtal utanför familjekretsen.

Häst och vagn

Efter högtiden var det samling utanför kyrkan. Charlie Blomquist väntade med häst och vagn. Färden gick till Mogården. Där sjöng lucian och tärnorna för de äldre och lions fixade en kaffestund.

– Vi bjuder på kaffe och tårta, sa luciageneral Lennart Johnsson som också han kunde ta plats i vagnen vid färden till äldreboendet.

  • Owe E Hermansson