06 dec 2013 06:00

23 jan 2015 14:28

Halla där Nicole Årman...

... en av de unga entreprenörer som på lördag ska arrangera en tävling mellan företagare i Hova.

Vad ska hända på lördag, Nicole?

– Det är premiär för en lustfylld aktivitet i före detta bankhuset. Premiär på så sätt att tävlingen aldrig har arrangerats tidigare. Och vi som gör detta, bjuder in företagare i Hova till en tävling, går en kurs för entreprenörer.

Vad ska ni utsätta företagarna för?

– En femkamp. Tävlingen kommer att bestå av olika delmoment. Det blir både frågesport och deltävlingar där man ska utföra något. Allt är på lek vilket också kommer att märkas på tävlingarna, det är mer på kul än på allvar. Det handlar till exempel inte om att avgöra vem som är typ starkast. Fast priser finns ju förstås.

Vad får vinnarna?

– Det vinnande företaget får en pokal och så äran förstås, tävlingen heter ”Hovas höjdare 2013”. Och vi vill ha publik. Det kommer att gå att satsa på det företag man tror ska vinna. Fast då är det bäst att var med från början.

Hur företag kommer att vara representerade?

– Ett tiotal företagare har tackat ja till inbjudan.

Vad ska hända på lördag, Nicole?

– Det är premiär för en lustfylld aktivitet i före detta bankhuset. Premiär på så sätt att tävlingen aldrig har arrangerats tidigare. Och vi som gör detta, bjuder in företagare i Hova till en tävling, går en kurs för entreprenörer.

Vad ska ni utsätta företagarna för?

– En femkamp. Tävlingen kommer att bestå av olika delmoment. Det blir både frågesport och deltävlingar där man ska utföra något. Allt är på lek vilket också kommer att märkas på tävlingarna, det är mer på kul än på allvar. Det handlar till exempel inte om att avgöra vem som är typ starkast. Fast priser finns ju förstås.

Vad får vinnarna?

– Det vinnande företaget får en pokal och så äran förstås, tävlingen heter ”Hovas höjdare 2013”. Och vi vill ha publik. Det kommer att gå att satsa på det företag man tror ska vinna. Fast då är det bäst att var med från början.

Hur företag kommer att vara representerade?

– Ett tiotal företagare har tackat ja till inbjudan.