07 aug 2018 06:00

07 aug 2018 06:00

Underlig prioritering av bygglov

Bygglov:

Man undrar hur man kan få bygga jättehus ett par meter från stranden utan problem. Men i utkanten av en kommun där vi bott i många generationer långt innan något industriområde fanns får man inte bygga ett litet garage på grund av industriområdets tillväxt.

Är det inte lite konstigt att smutsiga företag skall skyddas från en villaägare. Borde det inte vara tvärtom? Eller är det pengar det hänger på? Var betalar man i så fall in dom? Och då menas inte bygglovet.

skattebetalare

Man undrar hur man kan få bygga jättehus ett par meter från stranden utan problem. Men i utkanten av en kommun där vi bott i många generationer långt innan något industriområde fanns får man inte bygga ett litet garage på grund av industriområdets tillväxt.

Är det inte lite konstigt att smutsiga företag skall skyddas från en villaägare. Borde det inte vara tvärtom? Eller är det pengar det hänger på? Var betalar man i så fall in dom? Och då menas inte bygglovet.

skattebetalare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.