06 apr 2018 06:00

06 apr 2018 06:00

Ingen ska behöva dö av jobbet

Arbetsmiljö:

Under 2017 var det sammanlagt 55 personer som omkom på arbetsplatser i Sverige. Flera av dessa inom industrin. Det är fler än vad som dog i skjutningar.

Regeringen arbetar nu mot en nollvision om dödsolyckor i arbetslivet. Den röstade alliansen och Sverigedemokraterna nej till. Det var ett hån mot alla arbetare som går till jobbet varje dag. Alliansen skar också ner på resurserna till Arbetsmiljöverket och lade ner det världsledande Arbetslivsinstitutet.

Nu har den socialdemokratiskt ledda regeringen sett till att vi får fler arbetsmiljöinspektörer igen, och startat upp en ny myndighet för arbetsmiljöforskning. Det är viktiga satsningar. Det handlar om våra liv.

Vi behöver politiker som tar vår arbetsmiljö på allvar. Vi har inte råd med högerpolitiker som inte bryr sig. Rösta på socialdemokratiska politiker som förstår vår verklighet.

Jörgen Fransson och Karl Wiktorsson

IF Metall

Under 2017 var det sammanlagt 55 personer som omkom på arbetsplatser i Sverige. Flera av dessa inom industrin. Det är fler än vad som dog i skjutningar.

Regeringen arbetar nu mot en nollvision om dödsolyckor i arbetslivet. Den röstade alliansen och Sverigedemokraterna nej till. Det var ett hån mot alla arbetare som går till jobbet varje dag. Alliansen skar också ner på resurserna till Arbetsmiljöverket och lade ner det världsledande Arbetslivsinstitutet.

Nu har den socialdemokratiskt ledda regeringen sett till att vi får fler arbetsmiljöinspektörer igen, och startat upp en ny myndighet för arbetsmiljöforskning. Det är viktiga satsningar. Det handlar om våra liv.

Vi behöver politiker som tar vår arbetsmiljö på allvar. Vi har inte råd med högerpolitiker som inte bryr sig. Rösta på socialdemokratiska politiker som förstår vår verklighet.

Jörgen Fransson och Karl Wiktorsson

IF Metall

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.