06 apr 2018 06:00

06 apr 2018 06:00

Hon kommer att bli saknad

Insändare: Omsorg

Medmänniska. Det finns vissa människor som är ”det där extra”, då menar jag inte bara karisma. En av dessa är Kerstin Mitell som jag känt i över 35 år och som i dagarna valt att gå i pension. Det är en av Mariestads bästa representanter, inte minst för LSS-omsorgen där hon har haft sitt hjärta i över 40 år med en närvaro och omtanke som är sällsynt i dag.

Även på ett personligt plan har hon varit viktig - hennes intuition gjorde att hon en septembermorgon för några år sedan bestämde sig för att cykla från jobbet hem till mig där hon tillsammans med min granne Elsie Borell hittade mig medvetslös i blodförgiftning (hade varit på sjukhuset för hjälp, blivit hemskickad som fullt frisk och hamnat i koma). Några timmar till och livet hade varit förbi. Det finns inte ord för den tacksamhet jag känner.

Men för alla andra, inte minst omsorgstagare inom LSS-omsorgen i Mariestad, har Kerstin alltid sett människan - det viktigaste av allt.

Jag vet att jag talar för många när jag säger att Kerstin kommer att bli saknad!

Stig Dahlin

Även på ett personligt plan har hon varit viktig - hennes intuition gjorde att hon en septembermorgon för några år sedan bestämde sig för att cykla från jobbet hem till mig där hon tillsammans med min granne Elsie Borell hittade mig medvetslös i blodförgiftning (hade varit på sjukhuset för hjälp, blivit hemskickad som fullt frisk och hamnat i koma). Några timmar till och livet hade varit förbi. Det finns inte ord för den tacksamhet jag känner.

Men för alla andra, inte minst omsorgstagare inom LSS-omsorgen i Mariestad, har Kerstin alltid sett människan - det viktigaste av allt.

Jag vet att jag talar för många när jag säger att Kerstin kommer att bli saknad!

Stig Dahlin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.