09 mar 2018 06:00

09 mar 2018 06:00

Estetiska programmet var rätt val

Insändare: Gymnasieval

Utbildning. Jag är en stolt förälder till en före detta elev på Estetiska programmet – teater i Mariestad. Min dotter har alltid varit en högpresterande elev i skolsammanhang och visste redan innan gymnasievalet att hon ville studera vidare. Nu läser hon till jurist. Hon valde Estetiska programmet – teater för att hon, liksom de flesta andra ungdomar, intresserar sig för musik, film, bild, kläder, teater. Hon har, liksom jag och väldigt många andra, förebilder som är artister, skådespelare, bloggare och youtubers. Hon såg en möjlighet att gå ett högskoleförberedande program och samtidigt få hålla på med estetiska ämnen som ger energi, inspirerar och breddar dina perspektiv.

Jag vänder mig till alla tonårsföräldrar. Under gymnasietiden ska våra ungdomar gå från att vara barn till att bli vuxna. Var och söker sin identitet och sin väg vidare ut i vuxenlivet. Snart väntar flytt hemifrån och kanske till en annan stad eller del av världen. Min dotter tog studenten som en målmedveten ung kvinna med ett starkt självförtroende, lysande betyg och nya vänner för livet. Jag rekommenderar alla föräldrar till ungdomar som står inför sitt gymnasieval att tänka en gång extra på vad du vill att ditt barn ska få ut av gymnasietiden. Jag ville att min dotter efter studenten skulle ha världen för sina fötter, möjlighet att välja vilken högskole- eller universitetsutbildning som helst och inte minst ha tre roliga och personlighetsstärkande år bakom sig att se tillbaka på med glädje.

Estetiska programmet – teater var helt rätt gymnasieval!

Stolt förälder

Jag vänder mig till alla tonårsföräldrar. Under gymnasietiden ska våra ungdomar gå från att vara barn till att bli vuxna. Var och söker sin identitet och sin väg vidare ut i vuxenlivet. Snart väntar flytt hemifrån och kanske till en annan stad eller del av världen. Min dotter tog studenten som en målmedveten ung kvinna med ett starkt självförtroende, lysande betyg och nya vänner för livet. Jag rekommenderar alla föräldrar till ungdomar som står inför sitt gymnasieval att tänka en gång extra på vad du vill att ditt barn ska få ut av gymnasietiden. Jag ville att min dotter efter studenten skulle ha världen för sina fötter, möjlighet att välja vilken högskole- eller universitetsutbildning som helst och inte minst ha tre roliga och personlighetsstärkande år bakom sig att se tillbaka på med glädje.

Estetiska programmet – teater var helt rätt gymnasieval!

Stolt förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.