09 mar 2018 06:00

09 mar 2018 06:00

En usel tandreform som inte existerar

Insändare: Moment 22

Pensionärer. Det gamla uttrycket ”Det var bättre förr” kommer väl till pass när man tänker på den socialdemokratiska regeringen som i dag ger med vänster hand och tar tillbaka med den högra handen.

Då tänker jag i första hand på den urusla tandreformen som inte ens existerar på pappret.

Många gamla personer behöver mediciner, och en del av medicinerna blir man väldigt muntorr av. Det är väldigt negativt för tänderna, man behöver gå till tandhygienisten ett par gånger om året. Jag ringde och frågade om detta dilemma. Det innebar att jag måste gå och ta ett salivprov hos tandhygienisten som kostar 550 kronor. Men det fanns ingen tid på 6 veckor.

Sedan måste jag ha ett särskilt intyg från läkare om vilka mediciner jag tar. Detta till en kostnad av 400 kronor plus ett vanligt läkarbesök på 100 kronor. Detta innebär en kostnad på 1050 kronor för att få ett bidrag till tandhygienisten på 600 kronor.

Att behöva intyg för över 1000 kronor för att få lite rabatt, vad är det för samhälle vi lever i.

De här intygen räcker tydligen i 3 - 4 år, men skulle det här intyget visa sig negativt för patienten så har man slängt 1050 kronor i sjön.

Olle Höijer

Gullspång

Då tänker jag i första hand på den urusla tandreformen som inte ens existerar på pappret.

Många gamla personer behöver mediciner, och en del av medicinerna blir man väldigt muntorr av. Det är väldigt negativt för tänderna, man behöver gå till tandhygienisten ett par gånger om året. Jag ringde och frågade om detta dilemma. Det innebar att jag måste gå och ta ett salivprov hos tandhygienisten som kostar 550 kronor. Men det fanns ingen tid på 6 veckor.

Sedan måste jag ha ett särskilt intyg från läkare om vilka mediciner jag tar. Detta till en kostnad av 400 kronor plus ett vanligt läkarbesök på 100 kronor. Detta innebär en kostnad på 1050 kronor för att få ett bidrag till tandhygienisten på 600 kronor.

Att behöva intyg för över 1000 kronor för att få lite rabatt, vad är det för samhälle vi lever i.

De här intygen räcker tydligen i 3 - 4 år, men skulle det här intyget visa sig negativt för patienten så har man slängt 1050 kronor i sjön.

Olle Höijer

Gullspång

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.