13 feb 2018 06:00

13 feb 2018 10:44

Stöd inte ett skuggsamhälle

Insändare: Regionen

Vård. För oss som har hjärtat åt vänster fanns bara ett val kvar inför hösten, men det vete tusan om jag kan ge min röst till Vänsterpartiet nu! Vad är det för världsfrånvända personer som tycker att ”papperslösa” ska få samma vård som personer med uppehållstillstånd eller svenska medborgare. Glöm inte att de redan idag har rätt till akutvård, vilket är ok. Har inte Vänsterpartiet i Regionen hört talas om att vi har långa köer till vård? Såg artikeln om mannen med ryggont som sitter hemma och väntar till exempel!

Så det skulle bara vara att traska över gränsen, vem man än är, och så ”sesam öppna dig”.

Alla papperslösa är det inte synd om, om det nu skulle vara argumentet. De har också fått ett myndighetsbeslut på att åka hem. Det ska gälla, eller är det tänkt att man kan välja vilka lagar och regler man ska följa? Det där att folk stannar utan att ha rätt till det är en växande grogrund för kriminalitet och skit. Terrormisstänkte Akilov hörde till exempel till den här gruppen (inga andra jämförelser).

Jag gillar inte benämningen papperslös. De har papper på att de vistas olagligt i landet, borde vi inte använda ordet illegal istället? Akilov hade papper från annat EU-land dit han borde skickats, och papper från Sverige att han inte fick vistas här. Väldigt många papper! Han arbetade också svart (olagligt!).

Lenin

Så det skulle bara vara att traska över gränsen, vem man än är, och så ”sesam öppna dig”.

Alla papperslösa är det inte synd om, om det nu skulle vara argumentet. De har också fått ett myndighetsbeslut på att åka hem. Det ska gälla, eller är det tänkt att man kan välja vilka lagar och regler man ska följa? Det där att folk stannar utan att ha rätt till det är en växande grogrund för kriminalitet och skit. Terrormisstänkte Akilov hörde till exempel till den här gruppen (inga andra jämförelser).

Jag gillar inte benämningen papperslös. De har papper på att de vistas olagligt i landet, borde vi inte använda ordet illegal istället? Akilov hade papper från annat EU-land dit han borde skickats, och papper från Sverige att han inte fick vistas här. Väldigt många papper! Han arbetade också svart (olagligt!).

Lenin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.