05 dec 2017 06:00

06 dec 2017 16:40

Ska det behöva vara så omständligt?

Insändare: Regionen

Vård. Västra Götalandsregionen skriver att de har fått en remiss angående mina ögonproblem.

Eftersom vi inte kan ta emot mig inom vårdgarantitiden, kommer jag att erbjudas tid på Aveny Ögonklinik i Göteborg. (Mycket bra bemötande)

Jag godkänner detta förslag. Får en tid den 27 november klockan 10,45.

Sen skall man beställa resan till Göteborg. Man ringer ett telefonnummer och talar om när man skall vara på plats. Det är nu jag reagerar på sjukvården. Jag är fortfarande rätt så vital, men jag tänker på dem som är gamla och kanske ensamstående. Det vill till att man har pennan framme och tecknar ner alla tider. Så här kan det se ut.

1. Taxi kommer och hämtar mig kl 5.15 i hemmet

2. Taxin tar mig till Skara busstation. Åker med bussen kl 6,25

3. Kommer till Sahlgrenska 9.05

4. Göteborgs taxi står och väntar på mig och tar mig till Avent Ögonklinik

5. Besöket börjar kl. 10.45

6. Taxin hämtar mig kl. 15.00

7. Bussen åker från Sahlgrenska kl. 15.30

8. Är framme i Skara kl. 18.00

9. Taxin väntar på mig där och tar mig hem.

10. Är hemma kl. 19.00

Kostnad för detta blir: besöket 300 kronor, bussen enkel 60 kronor, taxin är kostnadsfri. Vad kostar detta för våra skattebetalare? Det är gott att man får tillbaka lita av de skattepengar man har lagt under 50 års arbetsliv. Jag är inte ensam att ha gjort denna resan, men jag undrar.

Varför ska det vara så omständligt?

Skall ner till Göteborg för en operation den 12 december. Samma resa och samma tider, men damen som jag talade med i telefonen var mycket otrevlig och inte alls vänlig och det sista så lägger hon på telefonen, fast jag inte hade talat klart.

Det är frustrerade. Det kommer att bli ytterligare en heldag i Göteborg. Jag måste delge detta. Hur det kan gå till i sjukvården.

Bo Björk

Eftersom vi inte kan ta emot mig inom vårdgarantitiden, kommer jag att erbjudas tid på Aveny Ögonklinik i Göteborg. (Mycket bra bemötande)

Jag godkänner detta förslag. Får en tid den 27 november klockan 10,45.

Sen skall man beställa resan till Göteborg. Man ringer ett telefonnummer och talar om när man skall vara på plats. Det är nu jag reagerar på sjukvården. Jag är fortfarande rätt så vital, men jag tänker på dem som är gamla och kanske ensamstående. Det vill till att man har pennan framme och tecknar ner alla tider. Så här kan det se ut.

1. Taxi kommer och hämtar mig kl 5.15 i hemmet

2. Taxin tar mig till Skara busstation. Åker med bussen kl 6,25

3. Kommer till Sahlgrenska 9.05

4. Göteborgs taxi står och väntar på mig och tar mig till Avent Ögonklinik

5. Besöket börjar kl. 10.45

6. Taxin hämtar mig kl. 15.00

7. Bussen åker från Sahlgrenska kl. 15.30

8. Är framme i Skara kl. 18.00

9. Taxin väntar på mig där och tar mig hem.

10. Är hemma kl. 19.00

Kostnad för detta blir: besöket 300 kronor, bussen enkel 60 kronor, taxin är kostnadsfri. Vad kostar detta för våra skattebetalare? Det är gott att man får tillbaka lita av de skattepengar man har lagt under 50 års arbetsliv. Jag är inte ensam att ha gjort denna resan, men jag undrar.

Varför ska det vara så omständligt?

Skall ner till Göteborg för en operation den 12 december. Samma resa och samma tider, men damen som jag talade med i telefonen var mycket otrevlig och inte alls vänlig och det sista så lägger hon på telefonen, fast jag inte hade talat klart.

Det är frustrerade. Det kommer att bli ytterligare en heldag i Göteborg. Jag måste delge detta. Hur det kan gå till i sjukvården.

Bo Björk

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.