13 okt 2017 06:00

13 okt 2017 06:00

Den som är mån om miljön får reducerad hyra

Insändare: Mariehus

Replik. Svar på insändare i MT (12/10)

Bara avsändarnamnet gör mig glad och engagerad i ett svar. Fortsätter sedan i glädjeruset berätta att vi på det älskade Mariehus är mer än 100% eniga i din åsikt. Vi har tagit ett inriktningsbeslut om att samtliga nyproduktioner och större ombyggnader skall möjliggöra individuell mätning och debitering av vattnet. Detta gör att ni som är måna om att t.ex. inte låta duschen stå på när tandtrollen skall väck, diskning under rinnande varmvatten eller annan onödig vattenkonsumtion får en reducerad hyra. Miljön vinner på detta och ni som hyresgäster kan använda pengar till trevligheter istället.

Vad det gäller besiktning av droppande vattenkranar och toaletter har vi en rutin att alltid kontrollera läckage i samband med utflyttningsbesiktning eller inför en renovering. Vill dock poängtera att de absolut bästa besiktningsmännen, eller för den delen besiktningskvinnorna, är faktiskt ni hyresgäster som rör sig dagligen i lägenheten. Får vi bara reda på att det droppar kan jag lova dig att någon av våra duktiga och supersnabba fastighetsskötare knackar på dörren inom 24 timmar.

Jari Lalli, vd Mariehus

Bara avsändarnamnet gör mig glad och engagerad i ett svar. Fortsätter sedan i glädjeruset berätta att vi på det älskade Mariehus är mer än 100% eniga i din åsikt. Vi har tagit ett inriktningsbeslut om att samtliga nyproduktioner och större ombyggnader skall möjliggöra individuell mätning och debitering av vattnet. Detta gör att ni som är måna om att t.ex. inte låta duschen stå på när tandtrollen skall väck, diskning under rinnande varmvatten eller annan onödig vattenkonsumtion får en reducerad hyra. Miljön vinner på detta och ni som hyresgäster kan använda pengar till trevligheter istället.

Vad det gäller besiktning av droppande vattenkranar och toaletter har vi en rutin att alltid kontrollera läckage i samband med utflyttningsbesiktning eller inför en renovering. Vill dock poängtera att de absolut bästa besiktningsmännen, eller för den delen besiktningskvinnorna, är faktiskt ni hyresgäster som rör sig dagligen i lägenheten. Får vi bara reda på att det droppar kan jag lova dig att någon av våra duktiga och supersnabba fastighetsskötare knackar på dörren inom 24 timmar.

Jari Lalli, vd Mariehus

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.