13 okt 2017 06:00

13 okt 2017 06:00

Barnen ska känna sig trygga i skolan

Insändare: Våld

Skola . Det pratas alltid om att skolan är barnens arbetsplats, ett ställe för utveckling, kunskap, lärande och naturligtvis lite bus och lek på rasterna.

Aldrig någonsin trodde jag att skolan var ett ställe där strypgrepp, sparkar och knytnävsslag skulle vara en del av vardagen för vissa barn, att arbetsplatsen blir ett ställe där barnen får ont i magen och oroar sig för vad som kommer hända istället för att kunna koncentrera sig på skoluppgifter och på jobbet som är att vara förberedda inför framtiden och livet som vuxen.

Att vuxna också lätt viftar bort det hela med att det är bus och inte så farligt gör situationen värre för det ska aldrig någonsin vara okej att bli slagen eller sparkad på. Våra barn ska leva i en trygg miljö, föräldrar ska kunna, med gott samvete, lämna sina barn i skolan och veta att barnen blir väl omhändertagna. Inte oroa sig för att få hem barn som blivit utsatta för kränkningar av olika slag.

Världen vi lever i är så mycket hårdare än många anar och här måste vi sätta stopp, skolan måste bli en trygg säker plats där alla får lära sig och får den hjälp som krävs för att utvecklas.

Barnens arbetsplats måste bli en trevlig arbetsplats med förståelse och en stabil grund att stå på. Eller?

Oroad

Aldrig någonsin trodde jag att skolan var ett ställe där strypgrepp, sparkar och knytnävsslag skulle vara en del av vardagen för vissa barn, att arbetsplatsen blir ett ställe där barnen får ont i magen och oroar sig för vad som kommer hända istället för att kunna koncentrera sig på skoluppgifter och på jobbet som är att vara förberedda inför framtiden och livet som vuxen.

Att vuxna också lätt viftar bort det hela med att det är bus och inte så farligt gör situationen värre för det ska aldrig någonsin vara okej att bli slagen eller sparkad på. Våra barn ska leva i en trygg miljö, föräldrar ska kunna, med gott samvete, lämna sina barn i skolan och veta att barnen blir väl omhändertagna. Inte oroa sig för att få hem barn som blivit utsatta för kränkningar av olika slag.

Världen vi lever i är så mycket hårdare än många anar och här måste vi sätta stopp, skolan måste bli en trygg säker plats där alla får lära sig och får den hjälp som krävs för att utvecklas.

Barnens arbetsplats måste bli en trevlig arbetsplats med förståelse och en stabil grund att stå på. Eller?

Oroad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.