11 okt 2017 06:00

11 okt 2017 06:00

Nu måste alla hjälpas åt för att Knallen ska leva

Insändare: Handel

Utveckling. Knallen har ända från starten och i många år varit flaggskeppet för handeln i Mariestad. Under de kanske senaste tio åren tycks det som om mindre seriösa ägare kommit in i bilden. Det har sett ut som att de koncentrerat sig på att tjäna pengar på hyror och inte skött upprustning av fastigheten.

Nu tycks det ändå vara på väg eller åtminstone finnas möjlighet att hitta en lösning. Men jag befarar att man kommit till samma punkt som tidigare då konkursförvaltaren av någon anledning inte kommer längre. Ägaren skymtar i bakgrunden, en utländsk sådan för säkerhets skull, och man måste fråga sig hur i jösse namn han kan sätta stopp eller förhala, som han gjort även tidigare.

Nu måste alla krafter till, utöver Mariehus nye driftige chef med samma kvalité som sin företrädare, och även mäklaren har gjort så gott han kan. Det räcker inte! Nu måste ännu mera kraft till, utöver kommunens politiker och tjänstemän även Svensk handel och Fastighetsägarnas riksorganisation måste kunna bistå.

De borde ha både kunskap och erfarenhet av sådana här problem på andra ställen. Det måste finnas advokater, som är experter och då får det väl kosta skattekronor för att rädda ansiktet efter parkeringsavgiftsskandalen med höjda avgifter och flera automater i lågkonjunktur för några år sedan.

I högkonjunktur kan man till och med ”tjäna pengar” på att låna, så det finns säkert hugade hyresgäster som vill satsa i Mariestad, när ny ägare kommer på plats.

När allting annat blomstrar, som det gör i vår kommun, så sprider detta sig som en löpeld och då kommer rätta handlare att dyka upp.

Vi har en mycket bra handel med ett brett sortiment, allt från små till stora och riktigt stora butiker. Vi har inte satt vår fot utanför kommunens gränser, när vi handlat, sedan vi flyttade hit för snart ett år sedan, Margareta och jag!

Upp till bevis, ni som gör och tycker som vi, så blir gatorna fulla av folk med liv och rörelse igen.

Snart är det nytt år och låt oss alla hjälpas åt att må ännu bättre i Vänerns Pärla.

Tack Mariestadstidningen för den uppsökande journalistik ni gjort på så bra sätt i denna fråga!

BjörnB

Nu tycks det ändå vara på väg eller åtminstone finnas möjlighet att hitta en lösning. Men jag befarar att man kommit till samma punkt som tidigare då konkursförvaltaren av någon anledning inte kommer längre. Ägaren skymtar i bakgrunden, en utländsk sådan för säkerhets skull, och man måste fråga sig hur i jösse namn han kan sätta stopp eller förhala, som han gjort även tidigare.

Nu måste alla krafter till, utöver Mariehus nye driftige chef med samma kvalité som sin företrädare, och även mäklaren har gjort så gott han kan. Det räcker inte! Nu måste ännu mera kraft till, utöver kommunens politiker och tjänstemän även Svensk handel och Fastighetsägarnas riksorganisation måste kunna bistå.

De borde ha både kunskap och erfarenhet av sådana här problem på andra ställen. Det måste finnas advokater, som är experter och då får det väl kosta skattekronor för att rädda ansiktet efter parkeringsavgiftsskandalen med höjda avgifter och flera automater i lågkonjunktur för några år sedan.

I högkonjunktur kan man till och med ”tjäna pengar” på att låna, så det finns säkert hugade hyresgäster som vill satsa i Mariestad, när ny ägare kommer på plats.

När allting annat blomstrar, som det gör i vår kommun, så sprider detta sig som en löpeld och då kommer rätta handlare att dyka upp.

Vi har en mycket bra handel med ett brett sortiment, allt från små till stora och riktigt stora butiker. Vi har inte satt vår fot utanför kommunens gränser, när vi handlat, sedan vi flyttade hit för snart ett år sedan, Margareta och jag!

Upp till bevis, ni som gör och tycker som vi, så blir gatorna fulla av folk med liv och rörelse igen.

Snart är det nytt år och låt oss alla hjälpas åt att må ännu bättre i Vänerns Pärla.

Tack Mariestadstidningen för den uppsökande journalistik ni gjort på så bra sätt i denna fråga!

BjörnB

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.