14 sep 2017 06:00

14 sep 2017 06:00

Omfördela pengar till polisen

Insändare: Sexualbrott

Resurser. Sexualbrotten ökar i Sverige. Kvinnor känner sig mer otrygga.

Tittade på Aktuellt i går och blev riktigt förbannad. Brotten utreds inte i tid av polisen.

En kvinna gruppvåldtas av mellan 10-20 män i Botkyrka. Kriminella män som ger sig på en kvinna. Hur får de gå fria i ett år? Varför är de inte inspärrade alternativt utvisade om det skulle vara utländska medborgare?

Polisen står och säger att de inte har resurser. Det är inte en dag för tidigt att inrätta särskilda utredningsgrupper för sexualbrott. Det ska inte krocka med alla skjutningar och mord i förorterna. Vi måste skydda våra kvinnor och barn! Det är fan inte värdigt att detta ska vara en pengafråga!

Jag vet inte om höga beslutsfattare i det här landet läser lusadräparn, men här är ett bra förslag för att få loss pengar. Mycket pengar! Asylsökande får sitt fall prövat hos Migrationsverket. Handläggarna prövar alla vägar som finns för att få ett godkännande. Blir det ett nej kan man ändå överklaga till Migrationsdomstolen. Alla vägar prövas igen och ett avslag härifrån borde omedelbart leda till vägen mot hemlandet utan väntetid. Det är rättssäkert nog, men vi svenskar tycks ha hur mycket pengar som helst för vi har en domstol till, Migrationsöverdomstolen. Så det går bra en vända till och åren och pengarna tickar. Barn går i skola och folk blir vana. Det är mer humant och sparar massa pengar för oss skattebetalare om vi skrotar Migrationsöverdomstolen.

Folk som flyr från andra EU-länder (även om de är syrier) eller säkra länder i världen borde naturligtvis inte få asyl här. De har redan en trygg boendeort och kan i princip direktavvisas.

Lite sunt bonnavett. Varsegoda.

Skaraborgarn

Tittade på Aktuellt i går och blev riktigt förbannad. Brotten utreds inte i tid av polisen.

En kvinna gruppvåldtas av mellan 10-20 män i Botkyrka. Kriminella män som ger sig på en kvinna. Hur får de gå fria i ett år? Varför är de inte inspärrade alternativt utvisade om det skulle vara utländska medborgare?

Polisen står och säger att de inte har resurser. Det är inte en dag för tidigt att inrätta särskilda utredningsgrupper för sexualbrott. Det ska inte krocka med alla skjutningar och mord i förorterna. Vi måste skydda våra kvinnor och barn! Det är fan inte värdigt att detta ska vara en pengafråga!

Jag vet inte om höga beslutsfattare i det här landet läser lusadräparn, men här är ett bra förslag för att få loss pengar. Mycket pengar! Asylsökande får sitt fall prövat hos Migrationsverket. Handläggarna prövar alla vägar som finns för att få ett godkännande. Blir det ett nej kan man ändå överklaga till Migrationsdomstolen. Alla vägar prövas igen och ett avslag härifrån borde omedelbart leda till vägen mot hemlandet utan väntetid. Det är rättssäkert nog, men vi svenskar tycks ha hur mycket pengar som helst för vi har en domstol till, Migrationsöverdomstolen. Så det går bra en vända till och åren och pengarna tickar. Barn går i skola och folk blir vana. Det är mer humant och sparar massa pengar för oss skattebetalare om vi skrotar Migrationsöverdomstolen.

Folk som flyr från andra EU-länder (även om de är syrier) eller säkra länder i världen borde naturligtvis inte få asyl här. De har redan en trygg boendeort och kan i princip direktavvisas.

Lite sunt bonnavett. Varsegoda.

Skaraborgarn

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.