13 sep 2017 06:00

13 sep 2017 06:00

Håller Stikkans minne levande

Insändare: Hova

Musik. Spoodies och Janne Lucas hedrade Stikkan under Hova höstmarknad.

Det är alltid skönt att få en bekräftelse på vad Stikkan har betytt för Hova när han var verksam här under sina första levnadsår, det fanns många i publiken som kommer ihåg Stikkan när det begav sig, och hur han och mamma Ester fick kämpa under 30- och 40-talet för sin försörjning, det var inte alltid så lätt. Lelle Bodarve var även med vid Seniormässan med en egen utställning på Karlsholme i Mariestad i veckan och fick även då spela upp några låtar av Stikkan, det var härligt !

I höst åker undertecknad ut med Vismakarna och berättar och spelar och sjunger Stikkan-låtar med början på Församlingshemmet vid Stenhammars kyrka sedan blir det fler framträdanden i Skaraborg och även i Örebro.

Det är härligt att hålla minnet av Stikkan levande långt utanför Hova med omnejd och jag har även haft ett samtal med Björn Berggren om att vi måste få till någon underhållning med Stikkan som tema i höst eller till våren, härligt med Björn som får sina fantastiska ideér under nattens timmar, få se vad vi kan hitta på.

Stikkan var ju trots allt född på Mariestads lasarett i januari 1931.

Lars-Göran Ytterberg

Hova

Det är alltid skönt att få en bekräftelse på vad Stikkan har betytt för Hova när han var verksam här under sina första levnadsår, det fanns många i publiken som kommer ihåg Stikkan när det begav sig, och hur han och mamma Ester fick kämpa under 30- och 40-talet för sin försörjning, det var inte alltid så lätt. Lelle Bodarve var även med vid Seniormässan med en egen utställning på Karlsholme i Mariestad i veckan och fick även då spela upp några låtar av Stikkan, det var härligt !

I höst åker undertecknad ut med Vismakarna och berättar och spelar och sjunger Stikkan-låtar med början på Församlingshemmet vid Stenhammars kyrka sedan blir det fler framträdanden i Skaraborg och även i Örebro.

Det är härligt att hålla minnet av Stikkan levande långt utanför Hova med omnejd och jag har även haft ett samtal med Björn Berggren om att vi måste få till någon underhållning med Stikkan som tema i höst eller till våren, härligt med Björn som får sina fantastiska ideér under nattens timmar, få se vad vi kan hitta på.

Stikkan var ju trots allt född på Mariestads lasarett i januari 1931.

Lars-Göran Ytterberg

Hova

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.