12 sep 2017 06:00

12 sep 2017 06:00

Flickors uppgift är inte att vara hjälpfröknar

Insändare: Skola

Replik. Signaturen N+A (MT 8/9) låter oss veta att de alltid ”Måste sitta bredvid de som bråkar och ställa upp för de med problem”.

Jag gissar att N+A är flickor. Kanske lugna, duktiga och högpresterande flickor. Visst skall man hjälpa andra, men det är INTE lugna flickors uppgift att fungera som hjälpfröknar till fröken (Övervägande kvinnor inom skolvärlden). Dessa flickor skall istället kunna lägga sin energi på skolarbetet, så att de, om de så önskar, kan studera vidare efter gymnasiet.

Fy skäms lärare: Flickor i skolan skall INTE fungera som verktyg för att lugna ner stökiga och störande pojkar! Flickors uppgift är inte att alltid hjälpa andra! Flickors uppgift i skolan är att ges möjlighet att satsa på skolan och högre studier om de så önskar.

Eva

Jag gissar att N+A är flickor. Kanske lugna, duktiga och högpresterande flickor. Visst skall man hjälpa andra, men det är INTE lugna flickors uppgift att fungera som hjälpfröknar till fröken (Övervägande kvinnor inom skolvärlden). Dessa flickor skall istället kunna lägga sin energi på skolarbetet, så att de, om de så önskar, kan studera vidare efter gymnasiet.

Fy skäms lärare: Flickor i skolan skall INTE fungera som verktyg för att lugna ner stökiga och störande pojkar! Flickors uppgift är inte att alltid hjälpa andra! Flickors uppgift i skolan är att ges möjlighet att satsa på skolan och högre studier om de så önskar.

Eva

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.