11 aug 2017 06:00

11 aug 2017 06:00

Vilka är onormala?

REPLIK: Naturligtvis väcker Pride anstöt

Hej Claes Lindh! Jag läste din insändare och kände att jag har en hel del frågor kring den som jag behöver ha svar på.

Sensmoralen i din text (vad jag kunde utläsa) var att vi i framtiden skulle få problem att vidare fortplanta oss. Den mänskliga rasen. Homosapiens sapiens riskerar att dö ut. Samtidigt menar du att det är en marginell andel som den här tillställningen, Pridefestivalen, handlar om. Kanske är det inte ett bekymmer ändå?

En annan fundering jag har är kring det du menade på var en ”onormal sexuell läggning”. Att älska någon som är av samma kön. Jag förstår vad du menar med att det kan bli svårt att föröka sig, men inte kallar du en man och en kvinna som saknar möjlighet att skaffa barn för onormala? Inte tycker du att det heterosexuella paret som adopterat ett barn är onormalt?

Jag har mycket svårt att se att vi på något vis skulle sluta leva på grund utav en festival som hålls en gång per år. Vet du om att det bor 10 miljoner människor i det här landet? Du är en av dem. Troligtvis kommer du på ett eller annat sätt träffa på en eller flera hbtq-personer under din livstid. Jag önskar att du då ska kunna se dem för det de är, inte för vilken läggning de råkar ha. Kanske till och med att du kan leva med att alla inte är stöpta i en och samma form och att det finns något fint i det med? Alla är inte som du.

Med vänlig hälsning, Caroline V

 

Sensmoralen i din text (vad jag kunde utläsa) var att vi i framtiden skulle få problem att vidare fortplanta oss. Den mänskliga rasen. Homosapiens sapiens riskerar att dö ut. Samtidigt menar du att det är en marginell andel som den här tillställningen, Pridefestivalen, handlar om. Kanske är det inte ett bekymmer ändå?

En annan fundering jag har är kring det du menade på var en ”onormal sexuell läggning”. Att älska någon som är av samma kön. Jag förstår vad du menar med att det kan bli svårt att föröka sig, men inte kallar du en man och en kvinna som saknar möjlighet att skaffa barn för onormala? Inte tycker du att det heterosexuella paret som adopterat ett barn är onormalt?

Jag har mycket svårt att se att vi på något vis skulle sluta leva på grund utav en festival som hålls en gång per år. Vet du om att det bor 10 miljoner människor i det här landet? Du är en av dem. Troligtvis kommer du på ett eller annat sätt träffa på en eller flera hbtq-personer under din livstid. Jag önskar att du då ska kunna se dem för det de är, inte för vilken läggning de råkar ha. Kanske till och med att du kan leva med att alla inte är stöpta i en och samma form och att det finns något fint i det med? Alla är inte som du.

Med vänlig hälsning, Caroline V

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.