09 aug 2017 06:00

09 aug 2017 06:00

Förneka sig själv ska aldrig vara okej

Insändare: Replik Claes Lindh

Jämställdhet

Jag vet inte i vilken värld Claes lever i men jag är stolt över att bo i ett land där vi firar mångfald, kärlek mellan människor och att få visa vår kärlek öppet! Att allt fler kommuner firar Pride i vårt avlånga land.

Vi har släppt på våra lagar när det gäller tvångssterilisering, vi har äktenskap som legaliseras mellan samkönade och vi har också rätten till adoption och insemination.

Inom kommun, landsting och skolor så HBTQ-certifieras allt flera för att bemöta dessa människor som lever bland oss precis som du och jag. De försvinner inte!

De kommer skapa generationer och nya regnbågsfamiljer. Mamma, pappa barn familjen är inte den enda sanna vägen.

Vad eller vem äger rätten att säga att homosexualitet är en avvikande onormal sexuell läggning? Visste du att det fortfarande förföljs, torteras och dödas människor för att de råkar älska en annan människa. Där man inte får öppet visa vem man är eller tillhör? Självmordsstatistiken bland unga transpersoner och psykisk ohälsa till följd av att såna som du inte accepterar något annat än heteronormen. Räknas inte dessa människor som en del av vår värld?

Jag är själv bisexuell det var inget jag valde att bli, man föds till den man är. Har själv levt med ångest och rädslan att tala om för mina nära och kära, kollegor, vänner med mera. Men att förneka sig själv och sina känslor ska ALDRIG vara ok.

Har du barn Claes?

Tror du de vågar berätta för dig om de skulle ha en avvikande sexuell läggning? Skulle du ta avstånd eller älska dem mindre?

Just dessa frågeställningar ställer sig många unga och äldre idag just för att det finns inskränkta homofober överallt och just därför behövs Pride och andra organisationer som säger att det är okej att vara den du är och du förtjänar lyckan precis som alla andra.

All kärlek är bra kärlek.

Åsa Berg, Mariestad

Stolt HBTQ-Kämpe 

Jag vet inte i vilken värld Claes lever i men jag är stolt över att bo i ett land där vi firar mångfald, kärlek mellan människor och att få visa vår kärlek öppet! Att allt fler kommuner firar Pride i vårt avlånga land.

Vi har släppt på våra lagar när det gäller tvångssterilisering, vi har äktenskap som legaliseras mellan samkönade och vi har också rätten till adoption och insemination.

Inom kommun, landsting och skolor så HBTQ-certifieras allt flera för att bemöta dessa människor som lever bland oss precis som du och jag. De försvinner inte!

De kommer skapa generationer och nya regnbågsfamiljer. Mamma, pappa barn familjen är inte den enda sanna vägen.

Vad eller vem äger rätten att säga att homosexualitet är en avvikande onormal sexuell läggning? Visste du att det fortfarande förföljs, torteras och dödas människor för att de råkar älska en annan människa. Där man inte får öppet visa vem man är eller tillhör? Självmordsstatistiken bland unga transpersoner och psykisk ohälsa till följd av att såna som du inte accepterar något annat än heteronormen. Räknas inte dessa människor som en del av vår värld?

Jag är själv bisexuell det var inget jag valde att bli, man föds till den man är. Har själv levt med ångest och rädslan att tala om för mina nära och kära, kollegor, vänner med mera. Men att förneka sig själv och sina känslor ska ALDRIG vara ok.

Har du barn Claes?

Tror du de vågar berätta för dig om de skulle ha en avvikande sexuell läggning? Skulle du ta avstånd eller älska dem mindre?

Just dessa frågeställningar ställer sig många unga och äldre idag just för att det finns inskränkta homofober överallt och just därför behövs Pride och andra organisationer som säger att det är okej att vara den du är och du förtjänar lyckan precis som alla andra.

All kärlek är bra kärlek.

Åsa Berg, Mariestad

Stolt HBTQ-Kämpe 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.