18 maj 2017 06:00

18 maj 2017 06:00

Pengar och organisation, men övrigt då?

:

Monica Selin (KD) skrev i tidningen 16/5 och beskrev olika utmaningar och vissa planerade förbättringar på sjukvårdsområdet inom Västra Götalandsregionen inom psykvården. Ja, visst kan organisatoriska förändringar och nysatsningar (pengar) vara viktiga instrument för detta. Men redan utan nämnda förändringar undras hur resultaten för den psykiatriska ser ut? Hur stor andel blir bättre eller botade? Borde inte sådan information vara vital då ni politiker besluter er för framtiden?

Själv får jag via uppgifter från bekanta och avlägsen släkt en något dyster bild. Först och främst är det frågetecken om den överhuvudtaget lindrar eller botar? Utöver det finns det ju mängder av vittnesmål om biverkningar som framkallas. Det kan gälla piller eller elchocker.

Monica Selin tar dagens vårdideologi som given i nämnda artikel och att den i grunden skall vara oförändrad. Den skall vara oförändrad vid beslutsfattandet av ekonomiska ramar. Är det rimligt?

L Andersson

Monica Selin (KD) skrev i tidningen 16/5 och beskrev olika utmaningar och vissa planerade förbättringar på sjukvårdsområdet inom Västra Götalandsregionen inom psykvården. Ja, visst kan organisatoriska förändringar och nysatsningar (pengar) vara viktiga instrument för detta. Men redan utan nämnda förändringar undras hur resultaten för den psykiatriska ser ut? Hur stor andel blir bättre eller botade? Borde inte sådan information vara vital då ni politiker besluter er för framtiden?

Själv får jag via uppgifter från bekanta och avlägsen släkt en något dyster bild. Först och främst är det frågetecken om den överhuvudtaget lindrar eller botar? Utöver det finns det ju mängder av vittnesmål om biverkningar som framkallas. Det kan gälla piller eller elchocker.

Monica Selin tar dagens vårdideologi som given i nämnda artikel och att den i grunden skall vara oförändrad. Den skall vara oförändrad vid beslutsfattandet av ekonomiska ramar. Är det rimligt?

L Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.