16 maj 2017 06:00

16 maj 2017 06:00

Kära student!

Insändare: Gymnasetiden

Skola. I dagarna är det en månad kvar till studenten. En månad som för de flesta rymmer ytterligare något nationellt prov eller sista uppgift innan slutbetygen sätts. Jag vill bara påminna dig om att resultaten från dessa, och allt annat du gjort de senaste åren, bara genererat bokstäver i kursbetyg. Dessa visar inte allt du lärt dig och allt du blivit. De säger ingenting om hur roligt vi haft, hur många gånger du suttit uppe sent på nätterna med en utmanande uppgift eller hur ofta du varit den som uppmuntrat en klasskamrat till att göra sitt bästa. De säger ingenting om hur du klarade dig igenom krisen, hur mycket du kämpat för ditt betyg i svenska eller vilken seger det var för dig att lyckas med gymnasiearbetet. Allt det där har förändrat dig och det är minst lika viktigt som vilka bokstäver det kommer stå på betygspappret. Ditt värde är mycket större än så.

Jag är övertygad om att du har gjort ditt bästa efter dina förutsättningar och önskar att du fortsätter med det terminen ut. Varje dag är inte rolig men attityden kan du välja och jag vill utmana dig till att välja en positiv approach. Det kommer göra denna sista månad i skolan fantastisk, sommaren solig och i framtiden kommer du ha ljusa minnen från din gymnasietid.

Du har fått mig att såväl gråta och skratta som oroas och glädjas över dina motgångar och framgångar. Att få dela det med dig är en förmån. Tack för allt du lärt mig senaste åren och för att du och dina klasskamrater gör mitt jobb till det allra bästa! Jag önskar dig allt gott i framtiden.

Maja, gymnasielärare

Jag är övertygad om att du har gjort ditt bästa efter dina förutsättningar och önskar att du fortsätter med det terminen ut. Varje dag är inte rolig men attityden kan du välja och jag vill utmana dig till att välja en positiv approach. Det kommer göra denna sista månad i skolan fantastisk, sommaren solig och i framtiden kommer du ha ljusa minnen från din gymnasietid.

Du har fått mig att såväl gråta och skratta som oroas och glädjas över dina motgångar och framgångar. Att få dela det med dig är en förmån. Tack för allt du lärt mig senaste åren och för att du och dina klasskamrater gör mitt jobb till det allra bästa! Jag önskar dig allt gott i framtiden.

Maja, gymnasielärare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.