Även äldre behöver en fritidsgård

Insändare: Ensamhet

Fritid. Jag skrev en insändare och råkade förnärma politiskt bevandrade förståsigpåare då jag råkade nämna att det inte hade gjorts mycket i kommunen under mandatperioden. Jag menade då givetvis för oss äldre, relativt friska som saknar en meningsfull fritid och för det mesta är hänvisade till att sitta och titta på fyra väggar Att kommunen kunde ordna en fritidsgård åt oss 65+.

Själv är jag 85 år och ensamheten är många gånger påfrestande och kan lätt få tankarna att slå in på farliga vägar.

En förståsigpåare heter Karlsson. Han beskyllde mig för att var maoist och läsa maos lilla röda. Sådant påstående kallas förtal och är straffbart vilket just denne Karlsson borde veta.

En dag före sista kommunalvalet stod nämnde Karlsson på Humlet och lovade alla undersköterskorna att han skulle ta bort de delade turerna. Hur blir det Karlsson? När infriar Du ditt löfte till kommunens undersköterskor?

En annan politiskt bevandrad förståsigpåare berömde alla fina cykelvägar som tillkommit

under mandatperioden. Men det är ju bara en naturlig följd av de cykelvägar som ett tidigare

S-märkt kommunalråd, nämligen Ulla Göthager, startade upp under sin mandatperiod.

När vi är barn ordnar kommunen dagis där alla barnen på ett tidigt stadium lär sig träffa kompisar och ha rolig. Barnen blir äldre och då ordnas ungdomsgårdar. Sedan när alla har blivit 65+ och betalat en million eller mer i kommunala skatter och avgifter då finns inget äldrecenter dit man kan gå och träffas och umgås med nya och gamla kompisar. Närmaste äldrecenter som varit i drift de senast tio åren ligger i Tibro. Man skulle ju kunna tänka sig att vi gamla som varit kommunen trogna under ett långt liv och fortfarande betalar skatt på topp på den million vi redan har betalat, skulle få lite bonus och visad tacksamhet för denna trogenhet i form av ett äldrecenter.

Men otack är ju världens lön heter det ju så den som lever får se om kommunpolitikernas

syn på kommunens gamla kan ändras till något positivt.

Gustaf Bertrand

17 mar 2017 06:00

17 mar 2017 06:00