Turistnäringen i Sjötorp behöver kommunens stöd

Insändare: Turism

På vintern har vi tystnaden, lugnet och närheten till skridskois och pimpelfiske, då temperaturen hjälper till med detta. På sommaren blomstrar samhället och alla näringsidkare har möjligheter att driva sin verksamhet. Vilket i sig är av stor betydelse. Turisterna strömmar till och det är många arrangemang som är välbesökta. Här behövs initiativ av kommunen för att utveckla samhället som turistmagnet.

Ett litet samhälle behöver ta alla möjligheter i akt att tillmötesgå alla slag av turister som gärna kommer hit. En del är båtturister, andra kommer i bil, på MC eller på cykel. Husbilar och husvagnar är också en betydande del. För samhället är det bra om turisterna stannar i flera dagar då detta gynnar näringen här. Ofta är alla boenden fyllda, möjlighet till övernattning är ibland obefintlig, särskilt då Sjötorp har evenemang som de ideella föreningarna ordnar och som lockar många besökare. Sjötorp är ett intressant resmål för många.

Den centrala delen ”mitt i byn” ska vara inbjudande för alla som vill komma hit. Här finns idag röda bodar som tilltalar olika intressen. De borde vara fler, mitt i samhället, och på de bästa platserna. Låt turismen blomstra!

Ett par som flyttat hit från Stockholm sa ”berätta inte för andra att vi bara har en kort promenad till båten och cirka tjugo minuter ut till de närmaste öarna. Berätta inte att vi slipper

alla bilköer då vi ska till och från arbetet. Berätta inte att vi bara har några minuters promenad, så är vi i skog och mark, till fots eller på cykel. Tänk om alla skulle veta.”

Under senare år har parkering för husbilar varit ett hett ämne. Var kan dessa bäst få sin plats i samhället? Här finns en idrottsplan som ger möjlighet till en mängd husbilsparkeringar och kan avlasta den centrala delen i Sjötorp. Där har en rad husbilar stått parkerade under den mest hektiska turistsäsongen, på prov. Många önskar att kommunen tar tag i detta och ser till att denna plats användes till husbilsparkering. Parkeringen behövs redan nu sommaren 2017.

Turistvän

16 mar 2017 06:00

16 mar 2017 06:00