12 jan 2017 06:00

12 jan 2017 06:00

Normalisering kan vara farligt

:

Politik

Angående det Pelle Lejon säger är att vi ska normalisera ett parti vars enda profil tycks vara att dela in människor efter hudfärg. Att vi och dom samhälle ska växa fram.

Nazisterna i Tyskland var inne på detta. Hade de bara rakt ut sagt att vi den vita rasen är bäst, andra är skit, så hade de kanske inte fått makten. Nu gjorde de små förändringar och normaliserade sina tankar.

Och vad gäller Trump i USA. Hans tal om att rensa upp i träsket var inte mycket värt. Han har placerat folk för oljebolag, banksektorn, klimatförnekare, extremhögerpublicist med flera i sin administration.

Fille S

Angående det Pelle Lejon säger är att vi ska normalisera ett parti vars enda profil tycks vara att dela in människor efter hudfärg. Att vi och dom samhälle ska växa fram.

Nazisterna i Tyskland var inne på detta. Hade de bara rakt ut sagt att vi den vita rasen är bäst, andra är skit, så hade de kanske inte fått makten. Nu gjorde de små förändringar och normaliserade sina tankar.

Och vad gäller Trump i USA. Hans tal om att rensa upp i träsket var inte mycket värt. Han har placerat folk för oljebolag, banksektorn, klimatförnekare, extremhögerpublicist med flera i sin administration.

Fille S

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.